Balkan Türkleri Doğu Türkistan’daki zulme tepki gösterdi

    Balkan Türkleri Doğu Türkistan’daki zulme tepki gösterdi

    Doğu Türkistan’ın Çin tarafından işgalinin 70’nci yılında bir açıklama yapan Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun, Balkan Türkleri olarak Uygur Türklerinin uğradığı zulme uzak olmadıklarını ve Doğu Türkistan’ın sahipsiz olmadığını vurguladı.

    1 Ekim 1949  Doğu Türkistan’ın komünist Çin tarafından işgali ile başlayan zulüm bu yıl 70’nci yılına girdi. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana 35 milyon Doğu Türkmenistanlıyı zalimce katlettiğini belirten Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun, “ Söz konusu katliam uluslararası arenada hiçbir zaman ilgi çekmedi, neredeyse yok sayıldı. Başta ülkemiz olmak üzere diğer Türki Cumhuriyetlerin verdiği tepkilere rağmen Uygur Türklerinin üzerindeki baskılar günümüzde de artarak devam etmektedir” dedi.

    “ DOĞU TÜRKİSTAN, SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

    Çin’in son zamanlarda, özellikle Türk Dünyası’nın Uygur Türklerini sahiplenmemesi için çeşitli yöntemlere başvurduğuna dikkat çeken Duygun, “Çin, uluslararası platformlarda kardeşlerimiz olan Uygur Türklerini  ‘radikal İslamcı’ karalamasıyla sahipsiz ve yetim bırakmaya çalışıyor. Doğu Türkistan ve soydaşlarımız asla sahipsiz değildir” şeklinde konuştu.

    “BALKAN TÜRKLERİ DE BENZER ZULÜME MARUZ KALDI”

    Türkiye’nin ülke dışında yaşayan Türkler için bir umut kaynağı olduğuna dikkat çeken Duygun şunları söyledi: “ Doğu Türkistan, Kafkaslar ve Balkanlar başta olmak üzere birçok ülkede ‘ Türkiye’ adını duyduğu zaman umutlanan, bizden medet uman soydaşlarımız var. Şu an Doğu Türkistan’da yaşayan Türklerin yaşadıkları sorunları Balkan Türkleri de uzun süre yaşadı. Balkan Türkleri olarak bizler de bu tür zulüm ve baskılara uzak değiliz. Doğu Türkistan’ı anlıyor ve bu zulmün bitirilmesi hususunda gerekenlerin yapılmasını arzu ediyoruz”

    Mükremin Duygun

    Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.