YAKA IKE kiraz üreticilerini bilgilendirmeye devam ediyor

    Previous Next

    YAKA IKE kiraz üreticilerini bilgilendirmeye devam ediyor

    YAKA IKE Kiraz Paketleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet, bölgedeki kiraz üreticilerine yönelik, “Kiraz Üretimi, Gıda Güvenliği, Tüketici Beklentileri” başlığı altında bir seminer düzenledi.

    Seminerde Avrupa’da en büyük marketler zinciri arasında yer alan OGL Sebze Alım Genel Müdürü Hannes Lintner’in, “Üretmiş olduğunuz kirazın sorumlusu sizlersiniz, doğru ve bilinçli ilaç kullanımızı insan sağlığı ve kiraz üretiminde çok önemlidir” sözleri dikkat çekti. Lintner konuşmasının devamında başta kiraz olmak üzere üreticilerin üretim aşamasında dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.

    1 Ekim Salı günü Rodop ilinin Gümülcine sınırları içinde yer alan ve 2017 yılında faaliyete geçen YAKA Kiraz Paketleme Tesisi’nde düzenlenen seminere başta bölgedeki kiraz üreticileri olmak üzere, YAKA Kiraz Paketleme Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Konsolos İbrahim Sakli, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, DMY Meclis yesi Tarkan Multaza, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin ve Yunanistan farklı bölgelerinden yunanlı kiraz üreticileri katıldı.

    İlk sözü işadamı Leven Sadık Ahmet alarak, DCT Trading şirketinin uluslararası piyasada ticari güvenirliliği ve bilinirliliği en üst düzeyde olan bir kuruluş olduğunu belirtti. Daha sonra YAKA Kiraz şirketinin bugüne kadar yapmış olduğu ticari faaliyetleri anlatan Sadık Ahmet, bundan sonraki dönemde şirketin hedefleri arasında üretimi arttırmaya yönelik Rodop, İskeçe ve Evros illerinde de yeni bahçe kurulumlarının önünü açmak olduğunu ifade etti.

    Ardından OGL Sebze Alım Genel Müdürü Hannes Lintner söz aldı. Kiraz üretimi sırasında bilinçsiz ve özellikle fazla ilaç kullanımının o malın geriye iade edilmesi anlamına geldiğinin altını çizdi. YAKA Kiraz şirketinin bölgedeki kiraz üreticileri ve kendileri için çok önemli bir kiraz tedarik şirketi olduğunu belirten Lintner, “İlaç kullanımında sınırlı etken madde bulunmaktadır. Yapılan analizlerde bunun fazla çıktığını söyleyemeyiz. Mevcut sınırların yukarısında çıkması durumunda gönderilmiş olan mal, imhaya gönderiliyor. Bu imha maliyeti bile şirkete ödetiliyor. Dolayısıyla üretmiş olduğunuz kirazın sorumlusu sizlersiniz. Bunu da üreticilerin çok iyi bilmesi gerekir. İnsan sağlığına ne kadar çok önem verildiği ve doğru ürünü sağlıklı bir şekilde marketlerimizin raflarına koymayı hedef haline getirdik” diye konuştu.

    Panelist Hannes Lintner’in konuşması simültane tercüme eşliğinde Yunanca, Türkçe ve İngilizce olmak üzere katılımcılara aktarıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.