Deli Musa Mahyası yapıldı

    Previous Next

    Deli Musa Mahyası yapıldı

     

    Her yıl geleneksel olarak bölgeden göç eden köylüler tarafından düzenlenen Deli Musa Mahyası, 29.09.2019 tarihinde İskeçe Belediyesine bağlı dağlık Han Mahalle köyü yakınlarında düzenlendi.

    Mahya’ya; İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Belediye Başkanı Çepelis, Avdira-Bulustura Belediye Başkanı Yorgos Çitiridis, Bulustura Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Demir, Gökçeler eski belediye başkanı Birol İnce Mehmet, Sünnetçiköy Muhtarı Faridin Bekteş’ın yanı sıra etraf köylerden çok sayıda soydaş katıldı.

    Etkinlik mevlit okunmasıyla başladı. Öğle namazından sonra katılımcılara etli pilav ikram edildi.

    Deli Musa

    Üç kardeş olan Deli Musa Han Mahalle yakınlarına, Karaoğlan, Baklıca köyünün üst tarafında yer alan Karaoğlan Dağı’na, diğer kardeş ise Yenice’ye yerleşmiştir. Bazı rivayetlere göre ise kardeşten biri Bekirli köyü yakınlarındaki Ak Baba’dır ki orada türbesi vardır.

    Deli Musa vefat edince, mahya alanının üst kısmında yer alan dağın zirvesine defnedilmiştir. Bölgeden göç eden insanlar Deli Musa’yı anmak için her yıl mahya düzenlemektedirler. Önce türbe yakınında bir kurban kesilmesi gelenekler içerisinde yer almaktadır. Deli Musa Türbesi’nin binası yoktur. Bölge halkı birkaç defa buraya bina yapmaya çalışmış ve seferinde de sabah duvarları yıkık olarak bulmuşlar. Bunun üzerine türbenin üstü örtülmemiştir. Burada medfun olan zatın gerçek kimliği bilinmemektedir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.