BTTÖB: “İskeçe Azınlık Lisesi’nin haklı taleplerinin ivedilikle çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz”

    BTTÖB: “İskeçe Azınlık Lisesi’nin haklı taleplerinin ivedilikle çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz”

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği, (BTTÖB) İskeçe Azınlık Lisesi öğrenci ve öğrenci velilerinin başlattıkları boykot eylemini desteklerini açıkladı.

    Konuyla ilgili olarak BTTÖB tarafından yapılan açıklama şöyle:

    “Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitim sorunları artarak devam ediyor. Çocuk azlığı bahanesiyle kapatılan okullarımıza üzülürken, İskeçe Azınlık Lisesi’nin çağdaş eğitim verecek okul yapısından uzak olması ve bu durumun doğurduğu mağduriyetler üzüntünün ötesinde artık sabrı taşırmıştır. Okula artan ilgiyi karşılamayan okul binası için yıllardır girişimler yapılmakta, koşulların düzeltilmesi mevcut öğrencilerin daha çağdaş bir eğitim almalarına olanak sağlayacak yeni bir okul binası talep edilmektedir.

    Yeni eğitim ve öğretim yılında öğrenci sayısının artmasıyla yeni sınıflara ihtiyaç hasıl olmuştur. Bugün itibarıyla modern bir eğitim vermekten uzak bu azınlık lisemizde vardiyalı eğitim yapılması öngörülmüş ve haklı olarak veliler çağdışı bu isteğe tepki göstermişler ve dersleri boykot kararı almışlardır.

    Yetkililerin bir çözüm üretmemesi üzerine Okul Aile Birliği, Encümenler ve veliler 20 Eylül 2019 akşamı talepleri dile getiren bir protesto yürüyüşü yapılması için karar aldılar. Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet’in de bizzat katıldığı ve kurum olarak da gönülden destek verdiğimiz talepleri dile getiren bu protesto yürüyüşü büyük bir katılımla gerçekleşti.

    İskeçe Azınlık Lisesi velilerinin, bu sağlıksız ve derme çatma yapının yerine Avrupa Birliği kriterleri dahil çağdaş eğitim koşullarını karşılayan modern bir eğitim yuvası kazandırılması talebiyle başlattıkları barışçıl ve haklı mücadelenin yanında olduğumuzu belirtiriz.

    İskeçe Azınlık Lisesi’nin sorunlarına kısa vadede prefabrik sınıflarla uzun vadede de yeni bir okul binası ile köklü çözüm bulunması yönünde yapılan girişimleri yetkililerce iyi niyet çerçevesinde ele alınması ve ivedilikle çözüme kavuşturulması en büyük dileğimizdir.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.