İskeçe Azınlık Lisesi velileri: “Hapishane değil, okul istiyoruz”

    Previous Next

    İskeçe Azınlık Lisesi velileri: “Hapishane değil, okul istiyoruz”

     

    İskeçe Azınlık Lisesi öğrenci velilerinin vardiyalı eğitime karşı düzenledikleri protesto yürüyüşü bu gün (23.09.2019) İskeçe’de gerçekleşti.

    Yürüyüşe; öğrenci velileri, öğretmenler, öğrenciler, İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe milletvekilleri Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Mustafçova- Miki Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin, Eyalet Meclis Üyesi Rıdvan Kurak,  Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Okul Aile Birliği, Encümen Heyeti’nin yanı sıra yaklaşık olarak 2 bin kişi katıldı.

    Okul önünden başlayan yürüyüş, “Hapishane değil, okul istiyoruz”, “Eşit kanun, eşit yurttaşlık”, “Binaya hemen çözüm”, “Çocuklarımızın geleceğini tartışamayız”, “Eğitim Bakanına karşı birliğiz, kararlıyız ”, “Sonuna kadar mücadele”, “2019’da bodrumda eğitim”, “740 can kaç metre kareye?” türünden sloganlar eşliğinde Mihail Karaoli Caddesi’nden sonra Saat Kulesi’nin bulunduğu Şehir Meydanı’na doğru devam etti. Burada bir süre bekleyen protestocular sloganlar attılar ve alkışlarla yaşananları protesto ettiler.

    Yürüyüşe katılanlar en sonunda da Doğu Makedonya- Trakya Eyaleti İskeçe Başkanı Efremides’le görüşmek üzere 6 kişilik bir heyetle makam odasına geçtiler. Bu arada Av. Ahmet Kara yaptığı kısa konuşmada Bölge Genel Sekreteri’nin yarın Atina’ya gidip Eğitim Bakan Yardımcısı ile konuyu görüşeceğini söylediğini belirtti.

    Protesto yürüyüşü herhangi bir olay olmadan sona erdi.

    Hatırlanacağı gibi 740 öğrencisi olan İskeçe Azınlık Lisesi’nde binanın fiziki şartları çok kısıtlı olduğundan bu yıl vardiyalı eğitime karar verilmişti. Bunun üzerine öğrenci velileri bu durumu protesto etmek amacıyla okul açılır açılmaz boykot kararı almıştı. Öğrenci velileri bina sorununun bir an önce giderilmesini ve çocukların tek öğretimli sisteme geçilmesini istemektedirler. Okuldaki boykot yarın da devam edecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.