"Salıncak Kurbanı" bölge insanını bir araya getirdi!

    Previous Next

    "Salıncak Kurbanı" bölge insanını bir araya getirdi!

    Uzun yıllardan bu yana devam eden ve bir gelenek haline dönüşen “Salıncak Kurbanı”, bu yıl da 15.09.2019 günü Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesine bağlı Mehrikoz köyü arkasındaki kurban alanında gerçekleşti.

    Salıncak sakinlerinin Allah rızası ve hayır için düzenledikleri Kurban etkinliğine; bölgenin kanaat önderlerinden Mehmet Koç, Apti Hasan, Apti Pencal ve Ahmet Paşa, Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti meclis üyesi Tarkan Murtaza, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir Belediyesi'nin Mehrikoz Bölgesinden sorumlu Başkan Yardımcısı  Ali Haseki, Mehrikoz Muhtarı Fatih Çakır, Güney Meriç Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, eski Mehrikoz Nahiye Başkanı Abdğlkadir Hafız Hoca’nın yanı sıra etraf köylerden soydaşlar katıldı.

    İnsanların hasret giderdiği etkinlikte, kılınan öğle namazından sonra katılımcılara bölgenin ünlü yemeği “Bakırlama” ikram edildi. Salıncak halkının ve özellikle de gençlerin özverili çalışmaları sayesinde kusursuz bir etkinlik gerçekleşti.

    Salıncak Kurbanı

    Salıncak Kurbanı Mehrikoz'un arka kısmında yer alan Salıncak yolu üzerindeki alanda düzenlenmektedir. Bölgede herhangi bir yatır veya türbe bulunmamaktadır. Salıncak köyünden 83 yaşındaki Abdi Abdi Hasan, Kurbanın yüzyıllardır aynı bölgede düzenlendiğini, 1940'lı yıllarda Bulgarlar  bölgeyi işgal edince Kurban alanını karargah olarak kullandıklarını ve  halkın da bu durumda Kurbanı Salıncak köyü yakınlarına taşıdığını söyledi.   2006 yılında Mehrikoz nahiyesi burasını tamir etti ve örtülü bir alan haline getirdi. Etkinlik yaklaşık olarak 22 yıldan bu yana yine eski yerinde düzenlenmektedir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.