Mustafçova Belediyesi “CP INTERREG V-A Grecee-Bulgaria” programına katıldı

    Previous Next

    Mustafçova Belediyesi “CP INTERREG V-A Grecee-Bulgaria” programına katıldı

    Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin 1,1 milyon evroluk “CP INTERREG V-A Grecee-Bulgaria” programına dahil olduklarını açıkladı.

    13 Eylül Cuma günü İskeçe’de bir otelde düzenlenen düzenlenen toplantıda “İnterreg Yunanistan – Bulgaristan” programı çerçevesinde adı “Mineral Paths” (Mineral Yollar) olan bir projede yer aldıklarını belirten başkan Deli Hüseyin, bu projede Mustafçova Belediyesi, Kavala’daki Dimofelia, Bugaristan’ın Haskovo bölgesindeki Mineralni Bani Belediyesi, Yakoruda Belediyesi, Sofya’daki Neofit Rilski Üniversitesi ve bir sivil toplum kuruluşu olmak üzere toplam altı ortak olduklarını açıkladı.

    Mustafçova Belediyesi bu programdan yaklaşık 300.000 evro yararlanacak. Bu paranın tamamının belediye sınırları içinde yer alan Ilıcalar’ın alt yapısı ve tamamlanması için harcanacak. Bu programın amacı bir ziyaretçi için Kavala’nın Krinides bölgesinden başlayıp, Ilıcalar’a geçip ve daha sonra da programda yer alan Bulgaristan belediyelerini geçip bu ziyareti tamamlayacak.

    Bölgedeki Ilıcalar’ın insan sağlığı açısından çok faydalı olduğu ve su sıcaklığının da yaklaşık olarak 52 dereceye kadar çıktığı belirtiliyor.

    “CP INTERREG V-A Grecee-Bulgaria” programı için ilk girişimler bir önceki Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza döneminde yapılmış ve şu andaki Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin döneminde uygulamaya geçirilecek.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.