Milletvekili İlhan Ahmet: “Altın Şirketine izin vermek bölgemiz için cinayettir”

    Milletvekili İlhan Ahmet: “Altın Şirketine izin vermek bölgemiz için cinayettir”

     

    Bölgemizde altın çıkarma olayı hükümetin son açıklamalarından sonra yeniden alevlenmeye başladı. Bölgemizde siyanürle altın çıkarılacak olması insanlarımızı tedirgin etmeye devam ediyor.

    Konuyla ilgili olarak bugün 14.09.2019 tarihinde, Doğu Makedonya –Trakya Belediyeler Birliği Başkanı eski Dedeağaç belediye başkanı Lambakis’in girişimiyle bir toplantı düzenlendi. Toplantıda söz konusu şirkete çalışma izni verilmemesi yönünde karar alındı.

    Toplantıya; Milletvekili İlhan Ahmet, Şapçı Belediye Başkanı Dinos Haritopoulos’un yanı sıra yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

    Başbakan Mitsotakis ve hükümetinin, Trakya’daki halkı ölüme terk etmeyeceğine olan inancını ifade ettiğini, aksi halde bu konuda bölge halkıyla birlikte mücadele etmeye hazır olduğunu açıkça beyan eden Rodop milletvekili İlhan Ahmet, “Bu yöntemle çevreye ve insan sağlığına verilecek büyük zarar dikkate alındığında söz konusu şirkete çalışma ruhsatı verilmemesi yönünde oy birliğiyle mücadele kararı alındı. Başbakana gönderilmek üzere karar metniyle birlikte konuyla ilgili bir yazı da kaleme alınarak, imzalandı. YDP hükümeti tarafından söz konusu şirkete siyanür ile altın ayrıştırma yöntemini kullanma izni verildiği takdirde, hükümet eliyle bölgemiz adına büyük bir cinayet işlenmiş olacaktır.” Görüşlerine yer verdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.