Yassıköy Belediyesi’nde tapu sicil kayıt işlemleri için süre uzatımı talebi

    Yassıköy Belediyesi’nde tapu sicil kayıt işlemleri için süre uzatımı talebi

    Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin Çevre ve Enerji Bakanı K. Chatzidakis’e Yassıköy Belediyesi’nde tapu sicil kayıt işlemleri için süre uzatımı talebinde bulundu.

    Konuyla ilgili olarak Yassıköy belediyesinin basın bürosu tarafından şu yazılı açıklama yapıldı:

    “Yassıköy Belediye Başkanı sayın Önder Mümin Çevre ve Enerji Bakanı sayın K. Chatzidakis’e gönderdiği mektupta Rodop iline ait olan Yassıköy Belediyesinde tapu sicil kayıt işlemlerinin resmi olarak 10 Aralık 2018’de başladığını belirtiyor. Yassıköy Belediyesi bünyesinde çok sayıda küçük kırsal yerleşim bulunmakta ve mülk sahipleri hukuksal olarak ispatlama sorunu yaşamaktadır. Bir çok sayıda mülk, hiç bir noter işlemi yapılmadan, nesilden nesile gayri resmi olarak devredilmektedir.

    15/9/2019 tarihinde sona ermekte olan uzatım süresi, bugüne kadar çok az sayıda tapu sicil kaydı yapılmış olması göz önünde bulundurularaktan, işlemlerinin  tamamlanması için yeterli görülmemektedir.

    Halen büyük sayıda tapu bildirimi yapılması beklenmektedir, çünkü

    1. Araya giren yerel seçimler, genel seçimler ve Avrupa Parlamentosu seçimleri belediye mensuplarımız adına tapu bildirim işlemlerinin gecikmesine sebep olmuştur
    2. Tanınan ek sürenin yaz dönemi ile çakışması, bu dönemde kamu kurumlarında verilen tüm hizmetlerin aksamasına yol açmıştır
    3. Bölgemiz yakın zamandaki doğal afetten etkilenmiş ve Yassıköy Belediyesi acil durum bölgesi ilan edilmiştir.

    Belediye mensuplarımızın ve belediyemizin yetkili hizmet kolunun kayıt işlemlerini tamamlamarı - aksi takdirde kanunen öngörülen cezaların uygulanmaması için - yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı tanınmış olan ek sürenin uzatılma gereği duyulmaktadır.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.