İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nde vardiyalı eğitime tepki eylemi

    Previous Next

    İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nde vardiyalı eğitime tepki eylemi

    İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nde 12 Eylül Perşembe günü eylem yapıldı.

    Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği’nin öncülüğünde veliler tarafından yapılan eylemde, vardiyalı eğitime geçilme kararı protesto edildi. Sabah saatlerinden okulun girişinde toplanan veliler, öğretmen ve öğrencilerin derse girmesine izin vermedi. İki saatten fazla bir süre okul önünde toplu halde eylem yapan velilere, İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Burhan Baran, İskeçe Belediye Başkan Yardımcısı Suha Bekiroğlu ve Levent Karaosman, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Eyalet Meclis Üyesi Rıdvan Kurak ve İskeçe Müftü Yardımcısı Fatma İmam da destek verdi.

    BELEDİYE BAŞKANIYLA GÖRÜŞME

    Bir süre İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi önünde bekleyen veliler ve öğrenciler daha sonra İskeçe Belediyesi’ne giderek burada belediye başkanı Manolis Çepelis’le görüştü. Kalabalık heyeti makamında kabul eden belediye başkanı Çepelis’e Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yöneticilerinin yanısıra İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek ve bazı veliler tarafından okuldaki sorunla ilgili bilgi verildi. Veliler, vardiyalı eğitime geçilmemesi için mücadele ettiklerini ve acil çözüm beklediklerini vurguladılar. İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Belediye artık değişti. Burası sizin de makamınız. Bu sorunları hep birlikte iyi niyetle çözüme kavuşturmak için çalışacağız” dedi. Çepelis, okulun mutlaka yeni bir binaya kavuşturulmasının en doğru çözüm olduğunu ifade ederek, acil çözüm için Atina’ya gidecek bir heyette yer almaya hazır olduğunu söyledi. Bu arada Encümen Heyeti tarafından hazırlanan bildiri belediye başkanına verildi.

    EYALET BAŞKAN YARDIMCISIYLA GÖRÜŞME

    Heyet daha sonra Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Nikos Efraimidis’le görüşmek üzere eyalet (eski valilik) binasına geçti. Okuldaki sorunu eyalet başkan yardımcısına da aktaran veliler ve azınlık temsilcileri, acil çözüm bulunmasını talep ettiler. Heyet, Eyalet Başkanı Hristos Metios’la görüşmek ve sorunu bir kez daha kendisine aktarmak üzere Efraimidis’ten görüşme ayarlamasını istedi. Efraimidis de sorunu bildiklerini ve çözüm bulunması için çalışacaklarını ifade etti. Azınlık Ortaokulu – Lisesi yetkilileri sorunla ilgili olarak hazırlanan yazılı bildiriyi eyalet başkan yardımcısına teslim etti.

    ORTAÖĞRETİM MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞME

    Okul yöneticileri ve velilerden oluşan heyet son olarak İskeçe ili Ortaöğretim Müdürü Yorgos Papathanasiu’yu ziyaret etti. Papathanasiu’ya da sorunu bir kez daha aktaran heyet üyeleri, bir an önce soruna çözüm bulunmasını ve vardiyalı eğitime geçilmemesini talep etti.

    EYLEM CUMA GÜNÜ DE DEVAM EDECEK

    Yapılan görüşmelerden sonra İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği ile veliler eylemin 13 Eylül Cuma günü de devam etmesini kararlaştırdı.

     

    FOTO HABER: GÜNDEM GAZETESİ

     

     

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.