BTAYTD’nden Proetnica Kültürlerarası Yaz Akademisi’ne katılım

    BTAYTD’nden Proetnica Kültürlerarası Yaz Akademisi’ne katılım

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ( BTAYTD) Romanya’nın Sighişoara kasabasında düzenlenen Proetnica Kültürlerarası Yaz Akademisinde temsil edildi.

    21 - 26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen Proetnica Yaz Akademisi ve Kültürlerarası Festival’de BTAYTD'ni Kerem Abdurrahimoğlu temsil etti. Milli azınlıkların korunması, milli azınlıkların anadilini kullanma hakkı ve çok kültürlü bölgelerde birlikte yaşama konulu çalıştayların yapıldığı Proetnika Yaz Akademisi’nde, Avrupa'nın değişik azınlık gruplarından eğitici uzman isimler yer aldı.

    Romanya İnter etnik İlişkiler Departmanı'nın evsahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Devlet Sekreteri Lacziko Eniko da konuşmacı olarak katıldı. Avrupa'nın farklı azınlık toplumlarından gelen gençlerin azınlık sorunlarını tartıştığı ve görüş alış verişinde bulunduğu Proetnica Yaz Akademisi katılımcıları, Proetnica Kültürlerarası Festivali’nde de yine Romanya ve Avrupa’nın farklı bölgelerinden gelen azınlık gruplarınından gösterileri ve kültürlerini tanıma fırsatı buldu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.