İskeçe Azınlık Ortaokul-Lisesi'nde eylem kararı

    İskeçe Azınlık Ortaokul-Lisesi'nde eylem kararı

    İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde iki yıl aradan sonra yeniden vardiyalı eğitim sistemine geçilmesi, öğrenci ve velilerin büyük tepkisine neden oldu. Öğrenci velileri okulun açıldığı ilk gün sorunun çözümünün hızlandırılması için eylem kararı aldı.

    İskeçe Azınlık Lisesi’nde öğrenci sayısının fazla olduğu gerekçesi ile sabah ve öğleden sonra olmak üzere vardiyalı eğitime geçilme kararı alınması tepkilere neden oldu. Söz konusu sisteme göre, İskeçe şehir merkezi ve yakın köylerdeki öğrenciler okula öğleden sonra gidecek. Diğer köylerden gelen öğrenciler ise sabah saatlerinde ders yapacak.

    Okulların açıldığı ilk gün konuyla ilgili olarak okul müdürü Selçuk Fehmi ile görüşen öğrenci velileri şikayetlerini dile getirdiler. Bir müddet müdür odasını işgal eden veliler  okul müdürü ile yapılan görüşmenin ardından Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği ile birlikte okulda toplantı yaparak durumu değerlendirdi. Toplantıda 12 Eylül Perşembe sabahı saat 7:45’te okul önünde eylem yapma kararı alındı.

    İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’ndeki eylem çerçevesinde okul birkaç saatliğine kapatılacak, öğretmen ve öğrenciler okula alınmayacak. Söz konusu eylemin ardından ise veliler, Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği üyelerinden oluşan heyet, İl Eğitim Müdürlüğü, İskeçe Belediyesi ve konuyla ilgili diğer yetkili kurumlara giderek sorunun çözüme kavuşturulması için taleplerini dile getirecek.

    Yapılan ortak açıklamada yapılacak eyleme milletvekilleri, belediye başkanları, başkan yardımcıları, eyalet ve belediye meclis üyeleri ile ilgili tüm kurumlar ve tüm okul velileri davet edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.