Medrese öğrencileri tayinli müftüyü protesto etti!

    Previous Next

    Medrese öğrencileri tayinli müftüyü protesto etti!

    2019 – 2020 yeni eğitim yılının ilk günü Gümülcine’deki Hayriye Medresesi’nde gerginlik yaşandı.

    Yunanistan tarafından Gümülcine Müftü Naibi olarak atanan Cihat Halil, okuldaki törene katılmak isteyince, öğrenciler tayinli müftü naibinin okula girmesine izin vermedi.

    11 Eylül Çarşamba günü sabah saatlerinde Gümülcine Medresesi’nde düzenlenecek olan törene katılmak üzere, beraberinde 240 İmam Yasası uyarınca görev yapan bazı din öğreticileriyle (ierodidaskalos) Medrese-i Hayriye’ye gelen tayinli müftü naibi Cihat Halil, okul girişinde öğrenciler tarafından durduruldu. Kapıda bekleyen öğrenciler devlet tarafından tayin edilen müftü naibi Cihat Halil’i okula sokmadı.

    Okul müdürü, encümen heyeti ve okul aile birliğinin müftü naibini okula davet etmediğini ifade eden öğrenciler, kendisinin okullarına girmesine izin vermeyeceklerini söylediler. Müftü naibi ise Medrese’deki Yunanlı müdür yardımcısı tarafından davet edildiğini belirtti.

    ÖĞRENCİLERDEN MÜFTÜ NAİBİNE TEPKİ

    Medrese öğrencileri, geçen yıl okullarındaki Türkçe derslerin azaltılmasını öngören kararda müftü naibinin de imzası olduğunu ifade ederek, kendisine tepki gösterdi ve kendisini okula girmesine karşı olduklarını vurguladılar. Öğrencilerle bir süre tartışan tayinli müftü naibi, Medrese’nin müftülüğe bağlı bir kurum olduğunu iddia etti. Gümülcine müftü naibi Halil, bir süre sonra telefonla polis çağırdı. Olay yerine gelen polisler, kısa bir süre Cihat Halil’le konuştuktan sonra olaya müdahale etmeden uzaklaştı. Daha sonra ise okula Rodop ili ortaöğretim müdürü Meri Kosmidu geldi. Öğrencilerden kendisinin ve müftü naibinin okula girmesine izin vermelerini isteyen Kosmidu, eğitim yılının ilk günü nedeniyle tören yapılacağını söyledi. Okul girişini tutan öğrenciler ise ortaöğretim müdürü Kosmidu’nun okula girebileceğini ancak müftü naibinin girişine izin vermeyeceklerini söyledi.

    ÖĞRENCİLER OKULDAN AYRILINCA TÖRENE SADECE 15 ÖĞRENCİ KATILDI

    Kosmidu ve müftü naibi ile bazı din öğreticileri bir süre burada bekledikten sonra bir başka kapıdan okula giriş yaptı. Okulun ilk günü nedeniyle Medrese’de düzenlenen tören başlamak üzereyken, öğrencileri alkış tutarak protestoda bulundu ve okuldan çıktılar. Rodop ili ortaöğretim müdürü Kosmidu, tayinli müftü naibi ve bazı öğretmenlerin katıldığı törene, Gümülcine Medresesi’nde eğitim gören sadece 15 civarında öğrenci katıldı.

    FOTO HABER: GÜNDEM GAZETESİ

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.