Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nden 2019-2020 yeni eğitim ve öğretim yılı mesajı

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’nden 2019-2020 yeni eğitim ve öğretim yılı mesajı

    Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) 2019-2020 yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

    BTTÖB’nin mesajı şöyle:

    “Sevgili Öğrenciler,

    Bir yaz tatilini daha geride bırakarak yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha başlıyorsunuz. Bu eğitim yılının sizler için en iyi şekilde geçmesini diliyoruz. Geleceğimiz olan sizler, bizlerin umudusunuz. Batı Trakya Türk Azınlığı’nda Türk Kültürü’nün devam etmesi ve azınlığımızın daha aydınlık ve çağdaş yarınlara ulaşabilmesi, sizin alacağınız iyi eğitime ve yapacağınız gayretli çalışmalara bağlıdır.

    Başarılı olmak için hem ana diliniz olan Türkçeyi hem de ülkemizin resmi dili olan Yunancayı çok iyi öğrenmek durumundasınız. Bu iki dile de hâkim olmak sizlere birçok ufuklar açacak ve sizlere her alanda başarı getirecektir. Kendinizi gelişen dünyamızın bir üyesi olarak daha donanımlı hazırlamalısınız. Sizlerin başarısı ile her zaman kıvanç duyacağımızı ve mutlu olacağımızı bilmenizi isteriz. Daha mutlu ve güzel yarınlar için her zaman sizin yanınızda ve destekçiniz olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Sevgili öğrenciler başarılı bir yıl geçirmenizi gönülden diliyoruz.

    Değerli Öğretmenler,

    Yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha merhaba diyorsunuz. Bizler geleceğimiz olan kıymetli çocuklarımızı siz değerli meslektaşlarımıza emanet ediyoruz. Sabır, sebat, sevgi ve şefkat içinde çocuklarımızın eğitimi için çaba göstereceğinize gönülden inanıyoruz. Sizlerden, çocuklarımıza verdiğiniz eğitimin seviyesini ve kalitesini yükseltmenizi, tarihimize, kültürümüze, milli ve manevi değerlerimize bağlı, bilgili çağdaş kuşaklar yetiştirmenizi bekliyoruz. Kültürümüzün yaşaması ve sağlıklı devam etmesi için, kültürümüzü yeni nesillere taşıyan ana dilimiz Türkçeyi en iyi şekilde çocuklarımıza öğretmenizi istiyoruz. Azınlığımızın gelişmesi ve çağdaşlaşması, kültürümüzün zenginleşmesi için en büyük görev sizlere düşmektedir. Bu uğurda gayretli ve fedakârca çalışacağınıza inanıyoruz. İhtiyaç duyduğunuzda her daim yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Siz değerli meslektaşlarımızın son derece başarılı bir eğitim yılı geçirmenizi kalben diliyoruz.

    Kıymetli Veliler,

    İnanıyoruz ki sizler de çocuklarınızla birlikte yeni bir eğitim ve öğretim yılı boyunca büyük emek vereceksiniz. Onların sevinci ile sevinecek, üzüntüleriyle üzüleceksiniz. Bilmenizi isteriz ki, sizlerin desteği çocuklarınızın eğitiminde çok önemli ve çok etkilidir. Onların okulu ve öğretmeni kabullenip sevmesi, sizlerin desteği ile mümkündür. Yine aynı desteği çocuklarımızın kitabı ve okumayı sevmeleri için esirgemeyeceğinize kalben inanıyoruz. Çocuğun kendi kültürünün yaşandığı ve paylaşıldığı bir ortamda genel eğitimini alması, o çocukta sağlam psikolojik ve sosyal temellere dayanan kişilik gelişimi sağlar ve özgüveni olumlu yönde gelişir. Bunun yanı sıra azınlık eğitiminin ve azınlığımızın bekası için de çocuklarınızı muhakkak ama muhakkak azınlık okullarına göndermemiz büyük önem taşımaktadır. Okullarımızın sahibi siz veliler olduğunuzu ve aranızdan seçeceğiniz encümenler vasıtasıyla okullarımızı ve okullarımızdaki eğitim kalitesini kontrol hakkına sahip olduğunuzu hiçbir zaman unutmamalısınız.

    Son yıllarda çocuk azlığı bahane edilerek, azınlığın antlaşmalardan doğan eğitim hakları dikkate alınmadan ve azınlık mensuplarına hiç danışılmadan okullarımız bir bir kapatıldı. Bu yıl da beş okulumuzu yitirdik. Son 10 yılda 65 azınlık okulumuzun kapıları kapatıldı. Azınlık okullarının kapatılmasına dur demek adına bilinçli hareket etmek mecburiyetindeyiz. Okullardaki eğitim kalitesini bahane ederek, çocuklarını azınlık okullarına göndermeyen veliler, çevrelerindeki gördükleri tüm tahsilli yetişmiş insanların azınlık okullarından mezun olduklarını unutmamalıdırlar. Ki bizler azınlık okullarına gittiğimiz yıllarda teknoloji bu kadar gelişmiş ve çeşitli eğitim imkânları bu kadar yaygın değildi. Buna rağmen azınlık okulları bizlere inanılmaz bir bilinç kattı ve azınlığa duyulan aidiyeti geliştirdi. Çocuğumuzun öğretim eksikliğinin her daim telafisi mümkün olmakla beraber kaybolan benliğini geri kazanmanın yolu çok meşakkatlidir. Birincil amacımız tarihimize, kültürümüze, milli ve manevi değerlerimize bağlı nesiller yetiştirmek olduğunu, bunun da ancak azınlık okullarıyla mümkün olacağının altını bir kez daha çizmek istiyoruz.  Bu hususta iyi düşünmek ve doğru kararlar vermek durumundayız. Çünkü bu vereceğimiz kararın çocuğumuzun tüm yaşamını etkileyeceğini hesap etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle siz velilere de çocuklarınızla birlikte güzel ve başarılı bir eğitim ve öğretim yılı diliyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.