Rodop-Evros SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği'nden 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı mesajı

    Rodop-Evros SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği'nden 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı mesajı

    Rodop Meriç İlleri ve Selanik Özel Pedagoji Akademisi Mezunu Öğretmenler Derneği 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

    “Sevgili öğrenciler, değerli öğretmenler ve muhterem velilerimiz,

    2019–2020 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle, sevgili çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevincini ve heyecanını yaşarken, onların anne ve babaları da yavrularını okullarına hazırlamanın güzelliğini ve tatlı telaşını yaşıyor.

    Tüm ülke genelinde olduğu gibi azınlık okullarında da ilk ders zili 11 Eylül Çarşamba günü çaldı. Ancak ne yazık ki bazı okullarımızda ders zili belki de bir daha çalmamak üzere sustu. Hepimizin malumu olduğu gibi okullarımız bu yıl da öğrenci azlığı bahanesiyle kapanmaya devam ederek 5 azınlık okulu kapatıldı ve böylelikle geçen yıl 128 olan azınlık okulu sayısı 123’ e düştü. Zayiat bununla da kalmadı, Batı Trakya genelinde 10 tane sınıfımız öğrenci yetersizliği öne sürülerek kapatıldı.

    Okul ve derslik kayıplarının yanında öğretmen atamalarında da bir azalma söz konusudur. Derslerin başladığı ilk günden sözleşmeli meslektaşlarımızın işe alınmaması yüzünden birçok okulumuzda ders yılı sıkıntılarla başladı.  Ülke genelinde yirmi binin üzerinde sözleşmeli öğretmenin Eylül başlarında işe alındığını düşünürsek,  yaklaşık 40 sözleşmeli azınlık öğretmeninin işe alınma sürecinin başlatılamamış olması düşündürücüdür. Umarız önümüzdeki günlerde bu sorun çözülür ve ayakta kalan okullarımız öğretmen açığı olmadan faaliyetlerine devam ederler.

    Yeni Eğitim-Öğretim yılının olumsuzluklarının yanında belki de en olumlu yanı,  Türkçe ve Yunanca kitapların zamanında okullara dağıtılmasıydı. Yapılan her güzel işi alkışlamayı bildiğimiz için, bunun gerçekleşmesinde gerekli önlemleri alan tüm yetkililere teşekkürü bir borç biliriz. 

    Şüphesiz ki eğitimin toplumsal yaşantımız üzerinde çok büyük etkisi ve yansımaları vardır. Bu nedenle eğitim; üzerinde hassasiyetle durulması, her şeyden fazla önem verilmesi, çaba sarf edilmesi, sahiplenilmesi ve kontrolü elden bırakılmaması gereken, süreklilik ve kararlılık isteyen bir süreçtir. Hedefimize ulaşmak için hep beraber eksikliklerimizi gidererek, eğitim çıtamızı en üst seviyeye çıkartmamız gerekmektedir.

    Bu noktada; kaliteli bir eğitimle başarıyı yakalamak için değerli eğitimcilerimizin, üstün görev anlayışı ve sorumluluk şuuruyla, bu kutsal görevlerini severek yerine getireceklerine de içtenlikle inanıyoruz.

    Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin 2019–2020 eğitim-öğretim yılını içtenlikle kutlayarak, sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.