2019 Alantepe Başpehlivanı Arif Akın oldu!

    Previous Next

    2019 Alantepe Başpehlivanı Arif Akın oldu!

     

    Yüzyıllardan bu yana devam eden Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri bugün 25.08.2019 tarihinde yapılan yağlı güreş finalleri ile sona erdi. Alantepe 2019 Başpehlivanlığı’nı finalde Yardımlı köyünden Niyazi İbişi yenen Türkiye’den Arif Akın kazandı.

    Etkinliğe Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Meclis Başkanı Hüseyin Hacı Mehmet v.d. meclis üyeleri, 2019 Alantepe Ağası Mehmet Ali Aga, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Işık, Yeni muhalefet lideri Erdem Hüseyin, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, milletvekilleri İlhan Ahmet ve Dimitris Haritos, Eyalet Meclis üyesi Mustafa Katrancı, Selanik Akademi Mezunları Derneği Y.K. üyeleri, Gümülcine Devlet Hastanesi'nden Dr. Mehmet Eminoğlu, SEÇEK Derneği yetkilileri, Güney Meriç Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Trakya Tütün Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet’in yanı sıra diğer davetliler ve kalabalık bir soydaş topluluğu katıldı.

    Ekonomik imkansızlıklara rağmen olağanüstü bir çalışma ve gayret içinde olduk.

    Protokol konuşmalarında, etkinliğin yaşaması için gayret gösterenlere teşekkür eden Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, “ekonomik imkansızlıklara rağmen olağanüstü bir çalışma ve gayret içinde olduk. Sponsorlara, Ağa Mehmet Ali Aga’ya, Türkiye Güreş Federasyonu’ndan Musa Aydın’a, Edirne Davul -Zurna Ekibi’ne, GTGB’ne ve basın yayın organlarına teşekkür ederim” Görüşlerini paylaştı.

    Katılımcılara teşekkür ettiğini belirten Doğu Makedonya – Trakya Eyalet meclis üyesi Mustafa Katrancı, “Yüzyıllardır yaşatılan bu etkinlikler konusunda hiçbir zaman olumsuzluğa kapılmamak, bu ve buna benzer etkinliklerimizin yaşatılması konusunda fedakarlık yapmamız gerekmektedir” Düşüncelerini paylaştı.

    İnsanların siyasi kimliğine, dinine, kökenine bakmaksızın, bilmenizi isterim ki herkesin milletvekili olacağım

    Yeni sıfatıyla, Yunan Parlamentosu’nun milletvekili olarak Alantepe’de bulunduğunu belirten Rodop SYRIZA milletvekili Haritos Dimitrios, “Yeni hükümet henüz daha tüm yapmak istediklerini net olarak açıklamamasına rağmen, ilk yapılanlar hiç de iyi şeyler değil. Devlet herkese aittir. Devlet her iktidara gelene, kendi çocuklarının iyiliği için ganimet olarak verilmez. Bu hükümet herkes için konuşabilir. Ancak aklı ve kalbi az sayıda insandadır. Geçen gün Mecliste zenginler için onaylanan kanunlar onlara bir mesajdı. Akleksis Çipras ve milletvekilleri bölgenin menfaatlerini, çoğunluğun ihtiyaçlarını savunmaya devam edeceğiz. İnsanların siyasi kimliğine, dinine, kökenine bakmaksızın, bilmenizi isterim ki herkesin milletvekili olacağım. Bölgeye hizmet edeceğim. ”

    Takip, mücadele ve sonuna kadar Azınlığın hak ve hukukunu konusunda mücadele ettim ve etmeye devam edeceğim.

    Alantepe’ye her yıl katıldığını ve çok kısa olarak bazı mesajlar vermek istediğini söyleyen Milletvekili İlhan Ahmet, “Hepinize tekrar yürekten teşekkür ediyorum. Azınlıktaki temsilin gerçek manada olabilmesi için Milletimizin Azınlığımızın temsilcisiz kalmaması için her türlü tuzağa karşı dik durduğunuz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Sizleri tebrik etmek istiyorum ki birinci mesajım budur. Azınlığımızın sağduyusunun güçlü olduğunu herkesin çok iyi bilmesi lazımdır.

    Bugün iktidarı kaybetmiş olanlar, bugün iktidara gelenlerin şunu çok iyi bilmesi lazım: Onların bir takipçisi var, milletin bir zekası var. Onların da takipçisi benim! Bundan daha bir sene önce 100 evro verip milleti inim inim inletenlerin bugün zarar için timsah gözyaşları dökmelerini demokrasi çerçevesi içinde hoş görüyoruz, ama ot yemediğimizi de biliyoruz! Öbür taraftan yeni seçilen Başbakan Sayın Miçotakis’in Eylül ayından sonra vereceği sınavın ve sözleri de hep beraber takip edeceğiz. Onun da takipçisi sensin ve ben İlhan Ahmet’im. Bu milletin gerçek hak ve hukukunun takipçisi sensin ve benim.

    Bir önceki hükümet döneminde azınlık haklarımıza yapılan saldırılar, Müftülüklerimize, dini kurumlarımıza yapılan saldırılar, Kurban Bayramı’nda kurbanlıklarımızı kesemememiz, Bölge Genel Sekreterliği’nin bir yıl önce aldığı bir karar ile bunu yasaklaması, bu sene gene aynı yasağı almış olduklarını üzülerek görüyoruz. Eylül ayında yeni hükümetin sınavlarından bir tanesi de bu olacaktır. Büyükbaş hayvanların kesimi meselesini unutmadık!. Azınlığı bir önceki hükümetin unutması gibi, yeni dönemde de bu iş ortadan kalkacak mı zannediyorlar? Tabii ki hayır! Muhalefette iken bağıranların bu sene sesleri duyulmuyor.

    Üç mesaj dedim: Takip, mücadele ve sonuna kadar Azınlığın hak ve hukukunu konusunda mücadele ettim ve etmeye devam edeceğim. Ancak bu hükümetten ümitliyim. Yeni Başbakanın gerçek sorunların ne olduğunu bildiklerini zannediyorum. Eğer bu sorunlara eğilirse, biz Azınlıkla işbirliği yapmak istiyorsa, bizim de kapımız kendisine açıktır” Görüşlerini aktardı.

    Azınlıkta çocuğunu isteyen istediği okula göndersin. Ama, azınlığın okulları açık olsun, tercih olsun; isteyen azınlık okuluna, isteyen de devlet okuluna göndersin.

    Katılımcıları, etkinliği düzenleyenleri ve bölgeye elektrik sağlayan şirketi tebrik ettiğini belirten Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, “Maalesef bu yıl da 5 tane okulumuz kapatıldı. Azınlık olarak şunu bilmeniz lazım. 123 tane azınlık okulu kaldı. 1923 yılında 302 azınlık okulu vardı. Azınlıkta çocuğunu istediği okula göndersin. Ama, azınlığın okulları açık olsun, tercih olsun; isteyen azınlık okuluna, isteyen de devlet okuluna göndersin. Eğer azınlık okullarını kapatıyorsan ki bizim Lozan’da özerkliğimiz var, o zaman insanları tek yöne bırakıyorsun, mecbur ediyorsun. ” Düşüncelerine yer verdi.

    Böyle güzel geleneklerin yaşatılması, coşkuyla kutlanması, insanları gerçekten de heyecanlandırıyor.

    Herkesi saygıyla ve sevgiyle selamladığını belirten T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Işık, “Tarihi ve geleneksel bir Festivalde bulunduğum için çok mutluyum. Kendimi burada Kırkpınar’da hissettim, desem yalan olmaz. Böyle güzel geleneklerin yaşatılması, coşkuyla kutlanması, insanları gerçekten de heyecanlandırıyor. Bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür olayların sonsuza kadar devam etmesini diliyorum. Güşeçi arkadaşlara başarılar diliyorum.” Görüşlerine yer verdi.

    Konuşmalardan sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği Folklor Ekibi gösteri sundu.

    Programın devamında da yağlı güreşlere geçildi. Finalde Yardımlı köyünden Niyazi İbiş’i yenen Türkiye’den Arif Akın 2019 Alantepe Başpehlivanı oldu.

    Etkinlik gece Trakya grubunun konseriyle sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.