İlhan Ahmet: “Sizin temsilciniz olmak istiyorum”

    Previous Next

    İlhan Ahmet: “Sizin temsilciniz olmak istiyorum”

     

    7 Temmuz 2019 günü yapılacak olan erken seçimler öncesinde İlhan Ahmet son seçim konuşmasını Kozlukebir köyünde düzenlediği mitingte yaptı. Yüzlerce soydaşın izlediği mitingte İlhan Ahmet Pazar günü mutlaka sandığa gidilmesini, seçilebilecek kişiye oy verilmesini, risk alıp maceraya girilmemesi gerektiğini belirtti ve “Sizin temsilciniz olmak istiyorum” dedi.

     

    EKONOMİMİZİ, DİLİMİZİ, DİNİMİZİ AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞTIK

     

    “Yalnız azınlık var, partizanlık değil, senin gücün olduğu için liderlerin gözünde itibarın var. Bu da bölge için verdiğim mücadelenin ispatıdır” diyerek konuşmasına başlayan İlhan Ahmet, “2015 yılında bana 10.000 oy verdiniz ve milletvekili seçtiniz. Meclis’te bir muhalefet milletvekili olarak verdiğim mücadeleyi ve senin için çalıştığımı da gördünüz. 200 civarında verdiğim soru önergesi. Her alanda yapılmış hizmetler. Sağlıkta, eğitimde, tarımda yaptığım müdahaleler. Peki bir muhalefet milletvekili bunları nasıl yapabiliyor? Ancak Parlamento bir belediye meclisi değildir. Orada çalıştığın zaman belirli teklifleri ve konuları iyi ifade ettiğin zaman bakanlığın cevap verme mecburiyeti vardır. Bir çok soru önergesi hakkında cevap verilmiş ve ilerleme kaydedilmiştir. Burada ekonomimizi, dilimizi, dinimizi ayakta tutmaya çalıştık. Bu yapılanlara “Kuru gürültü” demek, her şeyden önce sana, milletimize ve Batı Trakya Türklerine yapılan en büyük hakarettir. Mecliste bu konuları dile getirmek için hem bilgi, hem cesaret ve en başta da irade istemektedir.” Görüşlerini dile getirdi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

    OYLARINIZ SEÇİLEBİLECEK DURUMDA GÜÇLÜ BİR ADAYA GİTMEZSE TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYA OLURUZ!

     

    “Neden iktidara gelecek olan bir partiden aday olmadın? Sorusunu soruyorlar. Yeni Demokrasi Partisi’nin içinde bir azınlık insanının seçilmesi mümkün değildir. Bunu 2007’de de denedik. Olmuyor. Oradaki Türk – Yunan dengesi ve oyların çokluğu buna müsaade etmemektedir. 7 Temmuz’da tekrar risk mi alıp, sonra mendil tutup ağlayalım mı? Peki sonra bunun sorumlusu kim olacak? Tekrar İlhan Ahmet mi olacak? Ya Azınlığımız milletvekilsiz kalırsa? İlk defa bir tehlike görüyorum. Oylarımız azaldı. Oylarımız 20-25 bine düşmüş durumda! Oylarınız seçilebilecek durumda güçlü bir adaya gitmezse tehlikeyle karşı karşıya oluruz. Seçim yasasında yapılan değişiklikler, oyların azalması, Yunanlıların illaki de bir temsilci seçme gayretleri bu mücadeleyi zorlu kılmaktadır.

     

    PARTİZAN DEĞİLİM. AZINLIĞIN MENFAATİNİ NERDE GÖRMÜŞ İSEM ORADA HAREKET ETMİŞİMDİR

     

    3,5 yıl sizin yanınızda oldum ve mücadele ettim. Sizin için gerçekten de bir teklifim var. 8 Temmuz’da seçilecek olan hükümette mazbata ve hak senin olacak. Hiçbir şüphen olmasın. Halkın istediği neyse ben orada olacağım. Bugün ne anayasal ne kanuni bir engel var, ne de benim içimde bir engel var, çünkü ben azınlık çocuğuyum. Ben partizan değilim. Azınlığın menfaatini nerde görmüş isem orada hareket etmişimdir. Benim için dava, buradaki azınlığın ekonomisini kaldırabilmek, kooperatifle, belediye başkanıyla işbirliği yapıp en iyi sonucu getirebilmektir. Önemli olan bölgenin menfaatine çalışmaktır. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi yapmaya hazırız.

     

    GÜCÜ BİZE VERMENİZ GEREKİYOR

     

    Ben, Yunan Meclisi’nde Azınlık milletvekiliyim, herkesin milletvekiliyim. Buradaki Stilyanidis ve bir general olan adayların konuşmalarını, tavırlarını takip ediyor musunuz? Nasıl organize olduklarını biliyor musun? Bu konuda tedbir almak zorundayız. Biri diyor ki, İlhan, Avrupa’ya gitti v.s. Ben daha dün Devlet Radyosu’nda herşeyi anlattım. Bunlar olmayacak olsa bu radyo bunları söyler mi? Tabii ki kooperatifimizle de birlikte hareket edeceğiz. Gücü bize vermeniz gerekiyor. Eğer mazbatayı, kalemi sen alırsan, senin elinde olursa, ertesin gün gelin bu meseleyi çözelim derler! Bu gün sen Yunan Meclisi’nde partiler arasındaki ilişkileri görmüyor musun? Hepsi bir birinin içine girmiş. Burada önemli olan senin temsilcini bulabilmendir.

     

    SYRIZA’DAKİ ARKADAŞLARIMIZ BİZİ ÇOK ZOR DURUMDA BIRAKTILAR! AZINLIĞIMIZI ÇOK ZOR DURUMDA BIRAKTILAR. BUNLARI SÖYLEMEYE UTANIYORUM. NE DİN KALDI, NE VAKIFLAR KALDI, NE SOYKIRIM KALDI!

     

    Bir önceki dönemde neler oldu neler! SYRIZA’daki arkadaşlarımız bizi çok zor durumda bıraktılar! Azınlığımızı çok zor durumda bıraktılar. Bunları söylemeye utanıyorum. Ne din kaldı, ne vakıflar kaldı, ne soykırım kaldı! Şimdi burada bunları teker teker anlatıp yarayı deşmek istemiyorum. Siz bunları çok daha iyi biliyorsunuz. Elimden geldiği kadar bunları engellemeye çalıştım ve çoğunun da önüne geçtim. Cuma namazlarının okullarda yasaklanması ki hemen karşıma çıktı. Bunu yasaklamaya kalktılar okullarda. Kurban kesim konusu ki halen çözülmüş değildir. Bunun sorumlusu halkımız değildir. Biz, iyi niyetle gidip 22 bin oy verdik. İktidardan üç milletvekilimiz olduğuna hepimiz sevindik. İşbirliği yapacağımı ilk günden daha söyledim. Aleksis’in tercihleri ANEL yönünde oldu. Kendisi de, vekilleri çalışmamasına rağmen bölgeyi terk etti! Burada kendisini affetmiyorum. Vekiller çalışmıyor, halk hesap vermek istemiyorlar. Ülkenin Başbakanı verilen bu 22 bin oya ihanetlik etmemeliydi, farklı davranmalı ve gayret sarf etmeliydi. Olmadı. Ondan sonra şüphelenmeye başladım. Trakya’da bir şeyler oluyor, başka bir plan var, dedim. Buraya Başbakan ilk defa geliyor ve çanak anten veriyor, diğer ziyaretinde de burasıyla ilgili söz etmiyor. Korktuğum, düşündüğüm gibi olduğunu gördüm.

     

    TARİHTE İLK DEFA PARTİ BAŞKALARI GELMİYOR!

     

    Bu seçimlerde bir şey dikkatinizi çekiyor mu? Parti başkanları nerede? Tarihte ilk defa parti başkaları gelmiyor! Fofi Genimata, Çipras, Kouçounbos neredeler? Nerede Kiryako? Kiryako geldi 22 dakika konuştu ve azınlık için tek kelime söylemedi! Onun yerine Evripidis ve İatridis konuşuyor, niçin? Çok basit. Bu seçim onlar için beka meselesine döndü. Mutlaka temsilcimiz çoğunluktan olmalı, diyorlar. Çekinmeden şunu söyledik: Ya gideceksin Türk vekil seçeceksin, ya da N.D’ye oy verip Yunanlı vekilin çıkmasını sağlayacaksın. Buradan bunları söyledi , dersiniz.

     

    İATRİDİS DEMEÇ VERİYOR: YENİ DEMOKRASİ OLARAK ÇIKAR ÇIKMAZ BELEDİYELERDEKİ DENGEYİ GETİRECEĞİZ, BELEDİYELERİ BÖLÜP DAHA FAZLA YUNANLI BELEDİYE BAŞKANI ÇIKMASINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ, DİYOR.

     

    2004’te Karamanlis geldi, neler vaat etti. Papandreou ve Çipras geldiler vaat ettiler, yaptılar veya yapamadılar. Şimdi azınlığın oyuna ne oldu? Azınlığın oyuna ihtiyaç mı yok? Tabii ki yok! Onların niyetleri başka. İatridis demeç veriyor: Yeni Demokrasi olarak çıkar çıkmaz belediyelerdeki dengeyi getireceğiz, belediyeleri bölüp daha fazla Yunanlı belediye başkanı çıkmasını kolaylaştıracağız, diyor. Neden? Azınlığın oyunu istemiyor! Sen de onlara zorla oy vermeye kalkma! Evripidis de çıkmış diyor ki azınlıktan 3 milletvekili çıkmış Rodop ilini temsil edemezler. Bunlar beceriksizdir ve biz, öksüz kaldık, diyor. Böyle bir şey olmaz. İki toplumu bölüyorsun, diyorum. Ama o partide aday olanlar hiçbir şey söylemiyorlar! Bunları gürüyoruz. Peki nasıl hizmet edeceksin? Nereye gidiyorsun?

     

    SEN BENİM AZINLIĞIMSIN. BİZ, ON SENEDEN BERİ BERABERİZ

     

    Bu kadar delile rağmen ki oylarımızın sayısı da 25 bin civarındadır, burada bir plan var. Bu planı bozmaya var mısınız? Yapmış olduğum çalışmalarla, yeni dönemde de senden güçlü bir temsil yetkisi alırsam, o zaman işlerin nasıl olacağını göreceksin. Bizim bu bölgeden, bu topraklardan ayrılmamızı, ekonomik olarak çökmemizi müsaade etmeyeceğiz. Çiftçimizin, kadınlarımızın ve gençlerimizin yalnız kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Benim de zaten aday olmamın sebebi de buydu. Kalbimden geldiği gibi konuşuyorum. Çünkü sen benim azınlığımsın. Biz, on seneden beri beraberiz.

     

    AZINLIK BİR ZÜMRE TARAFINDAN YÖNETİLEMEZ!

     

    Gizleyeceğim bir şey yok. Parti endişem yok. Ben, senin tarafındayım. Herkes beni çiftçilere destek vermekle suçluyor. Ben 2004’te sizinle çekildim ki hepinizden Allah razı olsun. Eğer Kozlukebir, Yaka, Yahyabeyli, Balkandaki soydaşlarım olmasa azınlığımızın işi bitmiştir. Azınlık bir zümre tarafından yönetilemez. Azınlığın yönetim merkezi burasıdır. Burası azınlığın temsil yeri ve ekonomisi, hepsi buradadır.

    • Pazar günü lütfen herkes sandığa gitsin.
    • Oyunuzu seçilebilecek ve seni temsil edebilecek kişiye verin.
    • Bu dönemde herhangi bir risk almaya, maceraya gitmeye lüksümüz yok.
    • Bu kadar verilen emeğin karşılığını almak istiyorsan, hepimizin menfaati için, güçlü  temsilciniz ben olayım”
    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.