YDP Başkanı Kiriakos Miçotakis Gümülcine’yi ziyaret etti

    Previous Next

    YDP Başkanı Kiriakos Miçotakis Gümülcine’yi ziyaret etti

    Yeni Demokrasi Partisi (YDP) Başkanı Kiriakos Miçotakis 28 Haziran Cuma günü Batı Trakya ziyareti kapsamında Gümülcine’yi ziyaret etti.

    Gümülcine ziyareti sırasında Miçotakis’in, “Türkiye ile komşu olarak barış ve sevgi içerisinde yaşamak istiyoruz” sözleri dikkat çekti.

    Gümülcine’de yer alan bir işletmede gerçekleşen ziyarette başta Rodop İl Örgütü temsilcileri olmak üzere, DMT Eyalet Başkanı Hritos Metios, Eyalet Meclis üyeleri Ahmet İbram ve Tarkan Multaza, 7 Temmuz’da erken genel seçimlerde Yeni Demokrasi Partisi’nden milletvekili adayları hazır bulundu. Gümülcine ziyareti boyunca YDP Başkanı Miçotakis Azınlık adaylarından Mustafa Katrancı ve Feral Alioğlu ile yakından ilgilendi.

    Gümülcine’de kendisini karşılayanlara hitaben kısa bir konuşma yapan, Miçotakis sözlerine, “Bazı şeyleri gizlememiz için diğerleri gibi karanlık olmasını beklememize gerek yok. 7 Temmuz’da yeni bir sabah doğuyor” diyerek başladı.

    Gümülcine’deki ziyareti sırasında eski bir arkadaşının babası Kostas Miçotakis’le bölgeyi ziyareti sırasında çekilmiş bir fotoğrafı hediye ettiğini söyleyen YDP Başkanı Miçotakis, bundan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Kostas Miçotakis buraya vermiş oldu bir katkıyı hatırladım. Bölgede kanun önünde eşitlik ve yasalar önünde eşitlik‘isonomia – isopolitia’ o başlatmıştı. Bu siyaseti ben de 7 Temmuz’dan sonra devam ettireceğim” görüşlerine yer verdi.

    “GERÇEK EKONOMİ BİZLERLE BAŞLAYACAK, ÜLKEMİZİ TEKRAR KALKINMAYA SOKACAĞIZ”

    Son yıllarda ekonomik gelişmelerden de bahseden Miçotakis sözleri şöyle devam etti: “Gerçek şu ki orta tabaka fakirleşti. Çok vergiler yapıldı, ve orta tabaka şu anda Avrupa’da en çok vergilendirilen tabakadır. Bizler vergileri düşürmeye geliyoruz. Gerçek vergilendirmeyi bizler yapacağız. Gerçek ekonomi bizlerle başlayacak, ülkemizi tekrar kalkınmaya sokacağız. Sanayiye tekrar hayat vererek, üretime yönelik yatırımlar yapacağız. Yeni iş alanları yaratacağız. Trakya’yı kalkınmada birinci duruma getireceğiz. Bizimle beraber buna eyaletin de belediyelerin de katkısı olacak. Yarınlar bugünden çok daha iyi olacak. Temelleri 26 Mayıs seçimlerinde attık. Seçim savaşı bitmiş değil, programımızı uygulamak için sizlerden güçlü bir emir ve destek istiyorum. Ortak Tarım Politikaları’nı uygulamak için Avrupa’da elimizde geleni yapmaya devam edeceğiz. Birleşmiş bir Yunan halkı olarak uluslar arası alanda da güçlü olmamız gerekir. Kendimize inancımız tam olmalı ve bu mesajı göndermeliyiz.”

    “TÜRKİYE İLE KOMŞU OLARAK BARIŞ VE SEVGİ İÇERİSİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

    Türkiye ile ilişkilere de değinen Miçotakis, “Türkiye ile komşu olarak barış ve sevgi içerisinde yaşamak istiyoruz. Uluslar arası kanunlar çerçevesinde dostluk ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.