Celal Bayar Lisesi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı

    Previous Next

    Celal Bayar Lisesi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı

     

    Türkiye ile Yunanistan arasında 1952 yılında bir dostluk simgesi olarak kurulan Celal Bayar Lisesi’nde 26.06.2019 akşamı mezuniyet heyecanı yaşandı. Okuldan bu yıl 115 çocuk mezun oldu. Okul birinciliğini Sema Ahmet, ikinciliği Aysun Paşaoğlu ve üçüncü sırayı da Fatma Fazlı Nazif aldı. Bu yıl kızların başarısı dikkat çekti.

    Yassıköy’de bir eğlence merkezinde düzenlenen mezuniyet törenine T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Encümen Heyeti’nden Mehmet Emin ve Sebahattin Çakır Emin, öğretmenler ve veliler katıldı.

    Eğlence merkezinde toplu fotoğraf çekiminden sonra, protokol konuşmalarında, çocukları heyecanla mezun ettiklerini belirten Encümen Heyeti Kasadarı Mehmet Emin,“Vatanımızın muhtelif yerlerinde ve değişik coğrafyalarda görev yapacaksınız. Bulunduğunuz vazifelerde hangi hizmeti takip ederseniz edin mutlaka bir metot ve yol olmalıdır. Hiç şüphesiz ki bugüne kadar aştığınız bilgilerin ışığı altında eskimez yol ve metotlarla hayatınıza devam edeceksiniz” Görüşlerini ifade etti.

    SİZLERDEN DÜRÜST, ADİL, İYİ BİR İNSAN, DEĞER VE TUTUMLARA BAĞLI OLMANIZI ARZULUYORUM

    Çocukları kendinden daha emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak yetiştirdiklerini vurgulayan Celal Bayar Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet, “Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır.

    Sizden sahip olmanızı istediğim üç şey 1- sağlığınız, 2- mutluluğunuz, 3- ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Sizlerden dürüst, adil, iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyorum” Görüşlerini ifade etti ve konuşmasını şöyle tamamladı:

    “Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi yarınların güçlü ve büyük hedeflerini gerçekleştirecek, Gümülcine ilimizin en önemli eğitim kurumlarından birisidir. Yüzlerce öğrencisiyle ve başarısıyla Gümülcine'mizin en güçlü kurumudur. Dolayısıyla bu gecenin bizlere yakışır, düzeyi yüksek mutlu bir gece olarak hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyorum. Kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu müstesna gecede bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum.

    Celal Bayar Azınlık Lisesi sizleri sevgiyle, hasretle uğurlarken hepinize, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz, Bahtınız ve Gönlünüz açık olsun”

    SİZLER ARTIK SÜPER LİGE ÇIKTINIZ!

    Bir kez daha mezuniyet törenine katıldığını, çocukların bu geceyi hiç bir zaman unutamayacaklarını belirten Celal Bayar Lisesi Müdür Yardımcısı Markos Hristodoulopulos, “Hayatınızın bir dönemi daha bu akşam sona ererken başka bir dönem başlıyor. Sizler artık süper lige çıktınız. Önünüzdeki yollar zor, sorunlar, tuzaklarla dolu. İnanılmaz değişikliklerin yaşandığı bir yola girmektesiniz. 20 yıl sonra dünya böyle olmayacak. Bütün bu değişikliklere rağmen bazı şeyler ise değişmeyecektir; Bizlerin sizlere verdiği ; dayanışma, dostluk gibi. Sizler de bundan böyle bu değerleri yaşatın, genişletin ve zenginleştirin. Hayalsiz, ütopyasız hayat, hayat değildir. İsteyiniz, ısrar ediniz. Ancak gerçek fayda ve kazanç sadece bizim menfaatimiz için olmamalı, tüm toplum için, tüm insanlık için ve ülkemiz için olmalıdır.” Düşüncelerini aktardı.

    Törene katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu   söyleyen T.C. Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu: “Öğretmenlere ve velilerine teşekkür ediyorum. Öğrenciler hayatlarının yeni bir bölümüne başlayacaklar. Bir kısmı Türkiye’deki üniversitelerde öğrenimlerine devam edecekler. Onlara şunları söylemek isterim. Üniversite sadece meslek öğrenilen bir yer değildir, kendimizi bazı alanlarda geliştireceğimiz bilim yuvasıdır. Herkese başarılar dilerim.” Görüşlerine yer verdi.

    OKULUN BİTMESİNE SEVİNİRKEN BİRBİRİMİZDEN AYRILACAĞIMIZ İÇİN DE DERİN BİR ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ

    Bugün kendilerini hem gururlu, hem hüzünlü, hem de sevinçli hissettiklerini, altı yıl süren bir birlikteliğin sona erdiğini ve geleceğe yönelik yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayan okul birincisi Sema Ahmet: “Hayat içerisinde bazı önemli noktalar vardır ki ömür boyunca bellekten silinip atılabilmesi mümkün değildir. İnsanın ilk adımı, ilk konuşması, ilk okula başlayışı ve liseden mezuniyeti... İşte, bu gece , bizler de bu noktalardan en önemli olan ve uzun bir eğitim sürecini kapsayan bir çabanın sonucunda mezun oluyoruz. Burada yapılan bu etkinliği, yaşanılan karmaşık duyguları, oluşturulmuş olan arkadaşlıkları, aramızdaki saygı ve sevgiyi asla unutmayacak ve onları sonsuza kadar kalbimizde taşıyacağız.

    Sevgili misafirler,

    Eğitim bizi geleceğe hazırlayan ve toplum içinde sağlıklı ve kaliteli bireyler olarak diğer insanlara faydalı olmayı öğreten bir süreçtir. Bu süreç içerisinde özellikle insana ve insanlığa değer vermeyi öğreniyoruz. Eğitim yönünden eksik kalanların geleceğinin hiç de parlak olamayacağının da farkındayız. Bu duygulardan hareketle bizlere eğitimin önemini, gerekliliğini ve değerli bir insan olunması gerektiğini öğreten öğretmenlerimize teşekkürü bir borç bilir ve kalbimin en derin noktalarından gelen bir hisle şükranlarımı sunarım.

    Değerli velilerimiz,

    Yetişkinliğe adım attığımız bu dönemde, sorumluluklarımızın da bilincine varmaya başladık. Biliyoruz ki, bir insan kolay yetişmiyor; aynen ipek bir halı gibi ilmik ilmik dokumak gerekiyor her karesini, emek harcamak gerekiyor hiçbir şeye harcanmadığı kadar. El emeği bir ipek halı düşünün... Ona o değeri katan ilmik ilmik dokunuşu ve her santimetre kareye bir terin akıtılmasıdır. İşte insanı da yetiştirmek için onun ilmik ilmik dokunması gerekir. Bu örnekten hareketle bizleri en güzel ve en iyi bir şekilde işlemeye çalışan , bizlere daima maddi ve manevi desteğini sunan ve ergenlik dönemindeki tüm agresifliklerimize sabreden aileme ve ailelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.

    Sevgili arkadaşlarım,

    6 yıl boyunca paylaştığımız okul günlerimizin sonuna geldik. Okulun bitmesine sevinirken birbirimizden ayrılacağımız için de derin bir üzüntü yaşıyoruz. Okulda aynı havayı teneffüs edişimiz, birlikte aynı ortamı paylaşmanın zevki, okul yolunda yapılan samimî ve derin sohbetler, ders içindeki nükteli davranışlar ve sınavlardaki ufak tüyo beklentileri anılarımız arasında en değerli yere konulacak. Bu güzel hislerle oluşturulmuş arkadaşlıklarımızın bundan sonra da devam ettirilmesi noktasında,

    arkadaşlar söz veriyor muyuz?  O zaman ben de bu sözün şahidi olarak

    sizlere bundan sonraki hayatlarınızda başarılar ve mutluluklar diliyorum.

    Değerli konuklar,

    Sözlerimi sonlandırırken bu nezih atmosferde bizleri yalnız bırakmayıp burada bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı, özellikle idareci, öğretmen, öğrenci ve destek veren herkese teşekkür eder, hürmetlerimi sunarım” Düşüncelerine yer verdi.

    HER ŞEY İÇİN CELAL BAYAR LİSESİ İÇİN. UNUTMA BİZİ. ÇÜNKÜ BİZ SENİ UNUTMAYACAĞIZ

    Ayrılıklar zor, bugünün de bir ayrılık günü olduğunu, daha yolun başında olduklarını, aşılması gereken yollar ve engeller olduğunu, bir düzü ayrılıklar yaşayacaklarını, ancak bunların unutulmadığını belirten Celal Bayar Lisesi ilk Öğrenci Başkanı Kübra Yunus Halil: “Bizlerin yetişmesinde, olgunlaşmasında büyük rol oynayan, yaptığımız tüm yaramazlıkları hoş gören öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve ellerinden saygıyla öpüyorum.

    Sevgili Öğretmenlerim!

    Altı yıllık eğitim süreci içinde sizler bizlere iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrettiniz. İnsanın ve insanlığın değerini öğrettiniz. Birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı kısacası yaşadığımız topluma ve ülkeye yararlı bir birey olmak için gereken ön bilgileri öğrettiniz. Sorumluluklarımızı ve içinde bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizi öğrettiniz. Şimdi nice anılar ve güzel duyguların eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde okulumuza veda ediyoruz ve bayrağı bizden sonar gelenlere teslim ediyoruz.

    Sevgili Velilerimiz!

    İnanıyorum ki yeni bir eğitime başlangıç yaparken, sizler de bizi yalnız bırakmayacaksınız... Her zaman yanımızda olacaksınız. Yorulduğumuz, pes etmek istediğimiz zamanlarda bizleri yüreklendireceksiniz. Hedeflerimize ulaşmak için, elinizden geleni yapacaksınız. Düştüğümüzde elimizden tutup kaldıracaksınız. Belki de büyümeye çalıştığımız ve ergenliğe geçiş dönemimiz olduğu için sizi eskisinden daha fazla üzeceğiz. Ama inanıyorum ki sizler, bizi sabırla dinleyip anlamaya çalışacaksınız

    Sevgili Arkadaşlarım!

    Her şeyden önce sizlere 2018-2019 eğitim yılında beni okul başkanı seçerek onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Verdiğiniz bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Bu esnada eğer bazılarını istemeyerek de olsa üzdüysem kendilerinden özür dilerim. Haklarınızı helal edin.

    Bundan böyle bir çoğumuzla aynı sınıfta aynı okulda, aynı şehirde ve hatta aynı ülkede olamayacağız. Ancak nerede olursak olalım birbirimizi asla unutmayacağız. Birimizin hüznü, sıkıntısı hepimizin olacak. Birimizin başarısı, hepimizi gururlandıracak. Aynı eskisi gibi tek yürek olacağız. Birbirimize olan sevgi ve saygımız asla değişmeyecek. Ve gelecekte bu toplumun en saygın insanlarından olacağız. Ülkemizin ve toplumumuzun geleceğinde bizim de imzamız olacaktır.

    Bu düşüncelerle tüm arkadaşlarıma ve bizden sonra yerimizi alacak kardeşlerime de bundan sonraki eğitim yaşantılarında başarılar diler, hepinize saygılar sunarım.

    Teşekkür ediyoruz, her şey için Celal Bayar Lisesi. Unutma bizi. Çünkü biz seni unutmayacağız.” Görüşlerine yer verdi.

    Konuşmalardan sonra öğrenciler Sirtaki ve Zeybek oyunları oynadılar ve müzik dinletisi sundular. Etkinlik, çocuklara mezuniyet hatırasına anmalıklarının verilmesi ve kep atma töreninden sonra sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.