Kozlukebir Kur’an Kursu öğrencileri için hatim merasimi düzenlendi

    Previous Next

    Kozlukebir Kur’an Kursu öğrencileri için hatim merasimi düzenlendi

    Rodop ilinin Kozlukebir köyünde 21 Nisan Pazar günü hatim merasimi düzenlendi.

    Kozlukebir köyü Kur’an Kursu öğrencilerinin yıl boyunca hatim ettikleri Kur’an-ı Kerim için, öğrenci velileri tarafından düzenlenen hatim törenine civan köylerden binlerce insan akın etti. Ayrıca törene katılanlar arasında Türkiye’den Bursa Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar yer aldı.

    Kozlukebir köyü camiinde gerçekleştiren törende 36 kurs öğrencisi Kur’an-ı Kerim’den ayetler ve devamında şiirler okudular. Ardından Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şerif konuşmasında Kur’an kurslarının Azınlık çocukları için önemine dikkat çekere, Kozlukebir köyü Kur’an Kursu öğrencilerini tebrik etti.

    Öğrenci velilerinin organizatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlik sonunda katılımcılara etli pilav ve ayran ikram edildi.

    Törene Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Konsolos İbrahim Sakli, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, DMT Eyalet Meclis Üyesi Ahmet İbram, Eyalet Meclis Üyesi adaylarıYüksel Esat, Emre Mustafa, Cihan İmamoğlu, Kozlukebir Belediyesi başkan adayları Erdem Hüseyin ve İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcıları Refika Adem ve Metin Hacıosman, yerel yöneticiler ve davetliler katıldı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.