Türkiye – Yunanistan Kardeş Okul Şenliği Gerçekleşti!

    Previous Next

    Türkiye – Yunanistan Kardeş Okul Şenliği Gerçekleşti!

    Bahçeşehir Koleji ile Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin düzenledikleri Türkiye – Yunanistan Kardeş Okul Şenliği 28.12.2018 günü Edirne’de yer alan Bahçeşehir Koleji’nde gerçekleşti.

    Etkinliğe Bahçeşehir Koleji Müdürü Mahmut Boztürkt, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, Gümülcine’de Celal Bayar Lisesi’nde eğitim gören öğrencilerin oluşturduğu Halkoyunları Topluluğu v.d. öğrenciler katıldı.

    Açılış konuşmalarında amaçlarının Batı Trakya’dan gelen öğrencilerle sohbet etmek ve hasret gidermekle birlikte ortak kültürü birlikte yaşamak olduğunu söyleyen okul müdürü Mahmut Boztürk, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ne demişti, “Yurtta sulh, cihanda sulh”, yani yurtta barış, dünyada barış. Türk Milleti olarak özgürlüğümüze ne kadar düşkün isek, barışa ve kardeşliğe de o kadar düşkünüz. Komşularımızla her zaman iyi geçinmeyi, dost kalmayı planlayan bir milletin evlatlarıyız.

    Bugün Batı Trakya’da hala kimliğini koruyan, kimliklerine sahip çıkmış kardeşlerimizi de yürekten tebrik ediyorum. Bu yüzden bu insanları alkışlamamız lazım.

    Yunanistan’dan gelen tüm çocuklar bizim çocuklarımız. Çünkü bizler, dünya barışı için çok mücadele ettiğimiz için, kendi soyumuzdan olmayan insanlara da kin beslememiz mümkün değildir. Sevgi, hoşgörü kavramları varken bizim diğer yöntemleri benimsememiz mümkün değildir.” İfadelerini kullandı.

    Kalabalığa, okul müdürüne teşekkür eden ve Batı Trakya’dan selamlar getirdiğini belirten, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, “Birliğin tabelasını kaybettiğini ve Türk kimliğini kabul etmeyen bir Yunanistan’la karşı karşıya olduklarını” söyledi.

    Ahmet, “Folklor ekipleri, müzik, ebru, seramik ve el işleri kursları düzenlemekteyiz.

    GTGB Rodop bölgesinin kalbi konumundadır. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizleri, suyun öbür tarafında kardeş bir bölge olarak görmenizi istiyoruz. Biz, hepimiz Trakyalıyız ki konuşma tarzımızdan tutun da her şeyimiz aynı. Sınırlar kapandıktan sonra Balkanlar’da kalmış Türkleriz.” Görüşlerine yer verdi.

    Etkinliğin devamında, tarih öğretmeni İbrahim Işık’ın hazırladığı , Batı Trakya’yı öğrencilere tanıtan bir sinevizyon gösterisi izlendi.

    Etkinliğin kültürel bölümünde ise Bahçeşehir Koleji öğrencileri dans topluluğu gösterileri, piyano resitali, sihirbaz ve Edirne Lisesi Roman Halkoyunları Topluluklarından performanslar sergilendi. Gümülcine Türk Gençler Birliği Halkoyunları ekibi de muhteşem bir gösteri sundu ve dakikalarca alkışlandı.

    Etkinlik sonunda da Bahçeşehir Koleji ile GTGB arasında voleybol müsabakası yapıldı. Son olarak ise Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Nejat Ahmet ve Kolej Müdürü Mahmut Boztürk ve öğrencilerin katılımıyla okul bahçesine fidan dikildi.

    Etkinlik karşılıklı plaket takdimi ile sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.