“Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri” Verildi

    Previous Next

    “Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri” Verildi

    Ankara’da yer alan “Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu” tarafından 1981 yılından bu yana verilen  “Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülleri” Ankara’da düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Yunanistan -  Gümülcine’den de Rodop Rüzgarı Dergisi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Araştırmacı, Yazar İbrahim Baltalı ödüle layık görüldü.

    Ankara’da, 22 Aralık 2018 Cumartesi günü düzenlenen ödül törenine Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Başkanı Prof. İrfan Ünver Nasrattınoğülu, Trakyalılar Vakfı Başkan Yardımcısı Naci Erol, Haccetepe Üniversitesi Öğr. Üyesi Halim Çavuşoğlu, Milliyet gazetesinden Aydın Hasan, Romanya ve Moldava ülkelerinin Türkiye temsilcileri, akademisyenler, halk kültürüne ilgi duyanlar ile diğer davetliler katıldı.

    Tören, Prof. İrfan Ünver Nasrattıboğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Nasrattınoğlu, Halk Kültürü Kurumu’nun 15 Mart 1955 tarihinde başta Ord. Prof. Dr. Fuat Köprülü, Prof. Dr. Orhan Acıpayamlı (Aydın), Dr. Hâmit Zübeyr Koşay, Prof. Dr. Abdülkadir İnan, Aymet Adnan Saygun, Mehmet Şakir Ülkütaşır, Prof. Dr. Suut Kemal Yetekin ve Halil Bedii Yönetken tarafından kurulduğunu belirtti.

    Nasrattınoğlu,  “Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu, kuruluşundan  günümüze kadar Türkiye, ABD, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çekya, Hollanda, İsveç, Kıbrıs, Macaristan , Makedonya, Mısır, Moldova/ Gagauzya, Polonya, Romanya, Ukrayna ve Kırım’da bir çok  bilimsel toplantılar düzenledi. Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılması için bildirileri kitap olarak yayınladı. Makedonya’da Çalıklı Festivali’ne destek verdi. 20 yılı aşkın bir süredir burada  sempozyumlar düzenlemektedir. 1981 yılından bu yana her yıl “Türk Kültürüne Hizmet Ödülleri” vermektedir.” Görüşlerini aktaran Nasrattınoğlu, 2018 yılında “Türk Halk Kültürüne Hizmet” ödülüne layık  görülen  kişileri ise alfabetik sıraya göre şöyle açıkladı:

    • İbrahim Baltalı – Araştırmacı, Yazar, Rodop Rüzgarı Dergisi Sahibi ve G. Yayın Yönetmeni.
    • Hatice Gülensoy – Ressam/Halk Hikayeleri Araştırmacısı.
    • Ayhan Kalkan – Araştırmacı, Gazeteci, Yazar.
    • Ramazan Kıvrak – Yörük Obaları Araştırmacısı/TV Program yapımcısı.
    • İvanna Köksal (Romanya/Gagauzya)- TV Program Yapımcısı, Gazeteci ve Gagauzya Milletvekili.
    • Prof. Dr. İrfan Morina (Kosova) - Hasan Priştina Devlet Üniversitesi Filoloji Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı.
    • Gülten Abdula Nazare (Romanya) – Yazar, Emekli Öğretmen.
    • Prof. Dr. Nebi Özdemir – Haccetepe Ün. Edebiyat Fakültesi , Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Türk Halk Bilimi Anabilim Dalında öğretim üyesi.
    • Hasan Özpunar – Sultan Divani Mevlivihane Müzesi Müdürü. “Taşpınar” kültür, tarih sanat dergisi editörü.
    • Kadir Pürlü – Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü.
    • DRS. Mehmet Tütüncü (Hollanda) – Balkanlar, Cezayir, Tunus Osmanlı Eserleri Araştırmacısı.
    • Prof. Dr. Meliha Demet Ulusoy – Haccetepe Ün. Edebiyat Fak. Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi.
    • Mehmet Yardımcı – Yazar, emekli öğretim üyesi.

    Törenin devamında da Kurum Başkanı v.d. yetkililer tarafından ödüller takdim edildi ve duygular dile getirildi. Tören kokteyl ile sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.