Tütün Kooperatifinden Hükümete Yeni Mesaj…Dönüm Başına 250 Evro Verilsin!

    Tütün Kooperatifinden Hükümete Yeni Mesaj…Dönüm Başına 250 Evro Verilsin!

    Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi, Hükümeti’n dönüm başına 100 evro yardım açıklamasından sonra Bakanlığa ve milletvekillerine yeni bir mesaj gönderdi. 14/12/2018 / 12423 protokol numaralı mesajda tütünlerde meydana gelen zararların Bakanlığa üç defa iletildiğini, zararın %70-90 arasında olduğunu, ancak verilen yardımın zararın ancak %15 gibi bir kısmını karşılayabildiğini belirttiler. Çiftçilerin yeniden tarlalarını çalışabilmeleri için dönüm başına en az 250 evro yardım yapılması gerektiği belirtilen mesajda tütüncülerin artık sabırlarının kalmadığı ve Hükümetin gerekeni yapması gerektiği vurgulandı.

    Kooperatifin Bakanlığa gönderdiği mesaj ise şöyle:

     

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές,

    Από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και τον Νοέμβριο προς ενημέρωση σας για το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε στα καπνά μας σας στείλαμε 3 επιστολές.

    Ανακοινώθηκε ότι μέσο του «de minimis» η αποζημίωση είναι 8,2 εκ. ευρώ για τους καπνοπαραγωγούς της ποικιλίας ΜΠΑΣΜΑ.

    Στις επιστολές μας αναφέρετε αναλυτικά τη ζημιά που προέκυψε και σε ποσοστό από 60% έως και 100% απώλειες για τους καπνοπαραγωγούς και αυτό τεκμηριώθηκε από τις Υπηρεσίες της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Ροδόπης και Έβρου καθώς και από τον ΕΛΓΑ όπου διαπιστώθηκε ότι η ζημιά είναι σε ποσοστό από 70% έως 90%.

    Αυτή η αποζημίωση που ανακοινώθηκε δεν μας καλύπτει ούτε σε ποσοστό της τάξης του 15% καθώς επίσης ο Συνεταιρισμός δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα των αποζημιώσεων ένα πρόβλημα που μας αφορά άμεσα.

    Σύμφωνα με τα παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι για να μπορέσουν οι καπνοπαραγωγοί μας να καλύψουν τις ανάγκες τους καθώς και να βγούνε στα χωράφια τους για την νέα σεζόν που έρχεται η αποζημίωση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στα 250 ευρώ ανά στρέμμα.

    Στην επιστολή μας με Αριθμό Πρωτοκόλλου 12334 και ημερομηνία 1/11/2018 αναφέρουμε αναλυτικά τη σημερινή κατάσταση των καπνοπαραγωγών μας με σημαντικότερη παρατήρηση ότι πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι ο καπνός της Ροδόπης και του Έβρου αποτελεί μονοκαλλιέργεια.

    Εδώ και πολύ καιρό αναμέναμε η αποζημίωση να είναι τουλάχιστον 250 ευρώ ανά στρέμμα και όταν δημοσιεύτηκε το τελικό 100 ευρώ περίπου ανά στρέμμα αυτό αποτέλεσε μεγάλη απογοήτευση στους καπνοπαραγωγούς μας και η υπομονή τους έχει εξαντληθεί.

    Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας έτσι ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των καπνοπαραγωγών των Νομών Ροδόπης και Έβρου.

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΕΣΑΤ ΧΟΥΣΕΙΝ  

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.