İbrahim Baltalı “Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü”ne layık görüldü

    İbrahim Baltalı “Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü”ne layık görüldü

    2007 yılından bu yana yöresel araştırmalar, popüler tarih, kültür ve sanat konularını sayfalarına taşıyan Rodop Rüzgarı dergisinin sahibi ve genel yayın yönetmeni İbrahim Baltalı, merkezi Ankara’da bulunan Halk Kültürü Kurumu tarafından “Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Aralık ayında törenle verilecek olan ödül, 1981 yılından bu yana, halk kültürüne önemli hizmetlerde bulunan kişi ve kuruluşlara verilmektedir.

    Halk Kültürü Kurumu, 1981 yılından bu yana Türkiye, Orta Asya, Balkanlar ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde bilim insanlarını, akademisyenleri, araştırmacıları bir araya getirerek Türk kültürüyle ilgili toplantılar ve sempozyumlar düzenlemektedir.

    Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu 15 Mart 1955 Tarihinde Ord.Prof.Dr.Mehmet Fuat KÖPRÜLÜ, Doç.(Prof.) Dr. Orhan (AYDIN) ACIPAYAMLI, Dr.Hâmit Zübeyr KOŞAY, Prof.Abdülkadir İNAN, Ahmet Adnan SAYGUN, Mehmet Şâkir ÜLKÜTAŞIR, Prof. Suut Kemal YETKİN ve Halil Bedii YÖNETKEN tarafından, “Türk Halk Sanatlarını ve Ananelerini Tetkik Cemiyeti” adı ile kurulmuştur. Kurumun günümüzdeki adı ise Halk Kültürü Kurumu olup ilk kurucu başkanı Ord.Prof.Dr.Mehmed Fuad KÖPRÜLÜ, son Başkan ise 1981 yılından bu yana Prof. İrfan Ünver Nasrattınoğlu dır.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.