Batı Trakya’da futbol böyle oynanırdı

    Batı Trakya’da futbol böyle oynanırdı

    Bilgisayar Programcısı Fatih Kadıoğlu, eski yıllarda Batı Trakyalı genç çocukların nasıl futbol oynadığını anlatan güzel bir yazı kaleme aldı.

    Kadıoğlu’nun, sosyal medya hesabından paylaştığı ‘Batı Trakya’da yaşanmış bir futbol nostaljisi’ başlığı altındaki yazısı şöyle:

    Batı Trakya’da yaşanmış bir futbol nostaljisi

    “Küçükken sokakta oynanan futbolun zevki, yorgunluk sonrası ağzını çeşmeye yapıştırıp kana kana içilen suyun tadı bir başkaydı.

    İlk olarak takımları seçerdik. En iyi oynayan iki kişi aynı takımda olamazdı. Seçme hakkını kazanan ise adım atmayı iyi bilen kişiydi. Tabi kaleleri belirlemek gerek. 2 Kocaman taş veyahutta sokağın genişliği kadar olurdu kale. Üst direk ise artık sizin hayal güncünüze kalış

    Maç başladı. Faul oldu. Faul, maruz kalan ile faulu yapan kişi arasında ortaklaşa karar ile verilirdi. Barajı ayarlamak için 3 adım atmak yeterli (Tabi adımı ne kadar büyük atarsan, baraj mesafesi okadar uzak olur).

    Duvarsız alan da doğal olarfak korner de olurdu. Ama korner yapmamak rakip takım için en iyisiydi çünkü 3 korner 1 penaltı getiriyordu. Penaltıyı ise pnaltı yapılan kişi kullanırdı.

    Tabi açık alanda olunca top uzaklara giderdi. Bu topu geri almakta topu atan gişiye düşerdi.

    En bela ise arabaların altına kaçan top. O top giderde arabanın tam ortasında sıkışıp kalır, bizde bacaklarımızla uzanmaya çalışırdık. Yaşanan bir diğer problem ise topun patlaması idi. Tabi topu patlatan öder kuralıda vardı.

    Vee maç sonunun gelmesi çoğunlukla 2 etkene bağlıydı. 1 Karanlık basması, akşam ezanının okunması. 2 Topun sahibinin annesinin oğlunu eve çağırması.

    Batı Trakya Futbol Federsayonu Kuralları 90larda böyleydi işte.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.