ABTTF Başkanı’ndan Ankara ve İstanbul’a çalışma ziyareti

    Previous Next

    ABTTF Başkanı’ndan Ankara ve İstanbul’a çalışma ziyareti

    Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, 1-3 Kasım 2018 tarihlerinde Batı Trakya Türklerinin anavatanı Türkiye’ye çalışma ziyaretinde bulundu. Habip Oğlu, 1 ve 2 Kasım’da başkent Ankara’da, 3 Kasım’da da İstanbul’da üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi.

    ABTTF Başkanı Habip Oğlu, Türkiye Cumhuriyet Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı’yı makamında ziyaret ederek yeni görevi dolayısıyla kendisini tebrik etti.

    Çalışma ziyareti kapsamında Ankara’da Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Heyeti üyesi Ali Şahin ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren ile görüşen ABTTF Başkanı Habip Oğlu, İstanbul’da da İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren ile bir araya geldi.

    Yapılan görüşmelerde Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumunun temel ve güncel sorunları ile Batı Trakya bölgesinde yaşanan son gelişmeler ele alındı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.