Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti

    Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti

    Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko başkanlığındaki Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nın 7'ncisi için Poroşenko Türkiye'ye geldi.

    Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı'nın 7'ncisi için İstanbul'a gelen Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti.

    Poroşenko ile Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, Fener Rum Patrikhanesi'ndeki basına kapalı toplantısı bir saat sürdü.

    Daha sonra Poroşenko ve Bartholomeos, Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin Moskova'daki Rus Ortodoks Kilisesi'nden ayrılması ve bağımsızlığına (otosefali) ilişkin devam eden süreçle ilgili iş birliği anlaşmasını imzaladı.

    Poroşenko, yaptığı açıklamada, tarihi anlaşmanın Ukrayna toplumu ve Ukrayna'daki barış ortamının tesisi adına büyük önem arz ettiğini söyledi.

    Anlaşmanın, Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne Tomos'un verilmesi (bağımsızlık yetki belgesi) ve kilisenin bağımsızlığını kazanması sürecinin devam ettiğini gösterdiğini belirten Poroşenko, "Ukrayna Hükümeti olarak, Fener Rum Patrikhanesi'nin Ukrayna'ya verdiği destekten duyduğumuz memnuniyeti tekrar yinelemek isterim Tüm Ukraynalılardan da Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin bağımsızlığı ve Ukrayna’nın birliği için dua etmelerini rica ediyorum." dedi. Bartholomeos ise bugün imzalanan anlaşmanın Ukrayna Kilisesi'nin bağımsızlığına giden yolda tarihi bir adım olduğunu vurguladı.

    Anlaşmanın ayrıca tüm Ortodoks alemi için önem taşıdığına dikkati çeken Bartholomeos, "Ukrayna Ortodoks Kilisesi'nin bağımsızlığı Ukrayna'nın hakkıdır. Sayın Poroşenko'nun nezdinde Ukraynalıları selamlamak istiyorum. Ukrayna'yı en kısa zamanda tekrar ziyaret etmek istiyorum." diye konuştu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.