Gümülcine'den “Bilim Seyyahları” geçti...

    Previous Next

    Gümülcine'den “Bilim Seyyahları” geçti...

    Türkiye’de Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türk Hava Yolları tarafından da desteklenen “Bilim Seyyahları Festivali” 3 Kasım Cumartesi günü Gümülcine’de yapıldı.

    Etkinlik sırasında yapılan bazı deneyler, izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

    Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları (BİHLİMDER) Derneği ev sahipliğinde düzenlenen festivale soydaşların yanı sıra bölge halkı ve Yunanlılar büyük ilgi gösterdi. Gümülcine Şehir Meydanı’nda gerçekleştirilen festivale başta ev sahibi BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet olmak üzere, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos İbrahim Sakli, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, BYAYTD Başkanı Ercan Ahmet, GTGB Başkanı Necat Ahmet, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, DMT Eyalet Meclis Üyesi Tarkan Multaza, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Osman, Gümülcine Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği Bölüm Başkanı Dr. Mehmet Eminoğlu, Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, Bulgaristan’dan Şumnu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Bozov ve diğer yerel yöneticiler katıldı.

    İlk olarak etkinlik açılış konuşmalarıyla başladı. BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, etkinliğin bilim güzelliğinde ve şenlik havası içerisinde geçmesi temennisinde bulundu. Son olarak başkan Emin Ahmet, proje mimarlarından Kartal İmam Hatip Lisesi Müdürü Mithat Tekçam ve ekibine bunun yanında Gümülcine Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

    Kartal İmam Hatip Lisesi Müdürü Mithat Tekçam Bilim Seyyahları projesinin onuncusunu Yunanistan’da gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, bu projenin ilki 2015 yılında İStanbul’da başladığını belirtti. Ardından Kültür Bakanlığı ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın destekleriyle balkanlarda Kosova, Makedonya, Karadağ’da, Bulgaristan’da ve bugün de Yunanistan’da bu projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Tekçam; Uganda, Gana, Tunus ve Tanzanya’ ya da ulaştıklarını belirtti.Son olarak Teçam, Bilim Seyyahları projesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

    Gümülcine Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa bir konuşma yaptı. Öncelikle katılımcılara Gümülcine Başkanı Yorgos Petridis’in selamlarını ileten Molla İsa sözlerine şöyle devam etti: “Bireysel ve toplumsal olaylara mantıklı çözümlerin ürtetilmesindeki tek yol bilimi kullanmak olduğunu hepimiz biliyoruz. Bilimsel bilgiyi kullanmak bazen bilmek ve bilgiye sahip olmak istemek yaşamda başarı şansımızı arttırır. Bilimin amacı nsan hayatını kolaylaştırmak ve dünyayı daha yaşanır bir hale getirebilmektir. Bunu başaran toplumlar dünyanın önde gelen toplumları olacaklarıdır. Bu vesileyle Gümülcine Belediyesi olarak böyle projelere her zaman destek olmaya hazır olduğumuzu belirtir, bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ederim.”

    Muavin Konsolos İbrahim Sakli tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, böyle güzel bir projeyi ve mimarlarını Gümülcine’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Ayrıca projenin bir parçası olan öğrencileri tebrik eden konsolos Sakli, “Bizler yaşadığımız bilim çağında gençlerimizin bu gibi projelerde yer almasını destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm katılımcılara bilim dolu bir gün diliyorum” diye konuştu.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.