Danışma Kurulu’ndan kitap karmaşası ile ilgili açıklama…

    Danışma Kurulu’ndan kitap karmaşası ile ilgili açıklama…

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, (BTTADK) Azınlık ilkokullarındaki Yunanca kitap kargaşası ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Bizler Danışma Kurulu olarak azınlık okullarında devam etmekte olan boykotun ve bu konuda velilerin gösterdiği hassasiyeti takdir ile karşılıyoruz. Nitekim bundan sonra atılacak adımlarda da halkımızı daha sağduyulu olmaya davet ediyor, eğitim konusundaki hassasiyetlerinin devamını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

    BTTADK’nun yayımladığı açıklama şöyle:

    “Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, azınlık okullarında okutulacak olan Yunanca kitaplarla ilgili gelişmeleri başından beri takip etmektedir. Bu çerçevede Encümenler Birliği’nin talebi üzerine, Danışma Kurulu, 26 Eylül 2018 Çarşamba günü olağanüstü toplanmış ve azınlık eğitimi konusunda cereyan eden olayları ele almıştır.

    Danışma Kurlu, milletvekilleri ve encümenleri il eğitim koordinatörü Sn. Keramaris ile yaptıkları görüşmenin ardından Atina’da Eğitim Bakanı ve İlköğretim Enstitüsü ile görüşme kararlarını memnuniyetle karşılamaktadır.

    Bizler Danışma Kurulu olarak azınlık okullarında devam etmekte olan boykotun ve bu konuda velilerin gösterdiği hassasiyeti takdir ile karşılıyoruz. Nitekim bundan sonra atılacak adımlarda da halkımızı daha sağduyulu olmaya davet ediyor, eğitim konusundaki hassasiyetlerinin devamını diliyoruz.

    ‘’Müslüman Çocukların Eğitimi’’ (Frangudaki Programı)  projesi çerçevesinde yirmi yıl önce azınlık okulları için yazılan Yunanca ders kitapları, günümüzün ihtiyaçlarına cevap vermediği aşikârdır. Eğitim camiasının isteği bu konuda azınlık okulları için yeni kitap yazımı veya devlet okullarında okutulan kitapların azınlık okullarında okutulması için, içeriğinin uygun hale getirilmesi yönündedir.

    Eğitim çocuklarımız için vazgeçilmez olduğundan dolayı, azınlık okullarındaki eğitim seviyesinin yükseltilmesi de en büyük arzumuzdur.

    Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha bilginize sunuyor ve bundan sonraki kararlarımızı Atina’daki görüşmelerin neticesine göre alacağımızı belirtmek isteriz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.