DEB Partisi: “Azınlık okullarındaki Frangudaki Programı ihtiyaçların gerisinde kaldı”

    DEB Partisi: “Azınlık okullarındaki Frangudaki Programı ihtiyaçların gerisinde kaldı”

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Azınlık ilkokullarındaki Yunanca kitap kargaşası için yapılan eylemleri desteklediklerini duyurdu.

    DEB Partisi tarafından yapılan açıklamada, Azınlık okullarındaki Yunanca kitapları hazırlayan Frangudaki Programı’nın ihtiyaçların gerisinde kaldığı ve günümüz eğitim şartlarına cevap veremediğinin altı çizildi.

    DEB Partisi’nin yayımladığı açıklam şöyle:

    “Batı Trakya’daki Türk azınlık okullarında, daha iyi bir azınlık eğitimi için boykot kararı alan tüm velileri destekliyoruz. 20 yıldır okullarımızda Yunanca eğitim yapılan kitapların değiştirilerek, devlet okullarında eğitim yapılan Yunanca kitapların eğitime dahil edilmesi talebini gayet demokratik ve mantıklı bulduğumuzu ifade etmek isteriz.

    Azınlık okullarındaki Yunanca kitapları hazırlayan Frangudaki Programı’nın ihtiyaçların gerisinde kaldığını ve günümüz eğitim şartlarına cevap veremediği neredeyse herkes tarafından kabul görmektedir. Bu çerçevede azınlık eğitimindeki diğer sorunların da çözüme kavuşmasının önemini vurgulamak isteriz. Eğitim Bakanlığı’nın okullarımızdaki Yunanca ders kitaplarıyla ilgili kararlı bir politika benimseyememesi, çözüme kavuşabilecek bir konunun büyük bir sorun haline gelmesinde önemli pay sahibi olmuştur.

    Bu bağlamda azınlık okullarındaki velilerin taleplerinin dikkate alınması ve Yunanca ders kitapları karmaşasının son bulması amacıyla acilen adım atılmasını beklediğimizi vurgularız. Konunun geçiştirilmesi halinde büyüyerek daha da büyük sorun haline geleceğini de hatırlatmak isteriz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.