GTGB Aşure etkinliği düzenledi

    Previous Next

    GTGB Aşure etkinliği düzenledi

    Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 25 Eylül Salı akşamı Aşure etkinliği düzenledi.

    Gümülcine’deki GTGB bahçesinde düzenlenen Aşure etkinliğine GTGB Başkanı Necat Ahmet, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Rodop Milletvekili Mustafa Mustafa, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, BTAYTD Başkanı Ercan Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sevil Şerifoğlu, BTTÖB Yönetim Kurulu Üyesi Asime Hasanoğlu, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Refika Mehmet Adem, DEB Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Hasan, Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu ve soydaşlar katıldı. Ayrıca etkinliğe katılanlar arasında Bursa’dan Bursa Büyükşehir Belediyesi Organizasyon Sorumluları Bilal Eğitür ve Ali Durgut yer aldı.

    Etkinliğin sunuculuğu Sibel Gülistan yaptı. İlk sözü GTGB Başkanı Necat Ahmet alarak,bu yıl GTGB olarak bu etkinliğin ikincisini düzelttiklerini hatırlattı. Ayrıca bu etkinliğe destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden başkan Ahmet, daha sonra etkinliğe mesaj gönderen Rodop Milletvekili ilhan Ahmet ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın mesajlarını aktardı.

    Ardından Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif söz aldı. Öncelikle tüm katılımcıların Hicri yılbaşını tebrik eden müftü Şerif, bu Muharrem ayının Hicri yılın ilk ayı olduğunu belirtti. On Muharrem’in acı bir gün olduğunu belirten Şerif, “Biz Müslüman olarak, Peygamberimizin ailesini seven insanlar olarak, Kerbela’da şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Allah biz Müslümanım diyenlere Hüseyin’ce yaşamayı nasip etsin. Çünkü Hz. Hüseyin peygamberimizin torunuydu” ifadelerini kullandı. Son olarak önümüzdeki günlerde Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü olarak büyük bir Aşure etkinliği düzenlemeyi planladıklarını kaydeden müftü İbrahim Şerif, bu etkinliğe herkesi davet ettiklerini belirtti.

    Son olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, bu anlamlı günde herkesin birarada olması, birlik ve beraberliğin bir göstergesi olduğunun altını çizdi. Bundan sonra da daha büyük etkinliklerde birarada olmayı temenni ettiğini söyleyen başkonsolos Ömeroğlu, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

    Etkinlik, Gümücine Seçilmiş Müftülüğü İlahi Korosu’nun seslendirdiği ilahiler eşliğinde devam etti. Etkinlik sonunda tüm katılımcılara Aşure ikram edildi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.