İskeçe Türk Birliği'nden okul eylemine destek mesaji

    İskeçe Türk Birliği'nden okul eylemine destek mesaji

    Batı Trakya’daki azınlık okullarında okutulan ve Frangudaki programı tarafından hazırlanan Yunanca ders kitaplarının kaldırılarak, yerine devlet okullarında eğitim yapılan Yunanca ders kitaplarıyla eğitime geçilmesi talebiyle başlatılan okul eylemlerine İskeçe Türk Birliği (İTB) destek verdi.

    İskeçe Türk Birliği’nden yapılan konuyla ilgili açıklamada da azınlık okullarında başlatılan eylemlere destek verildi. İTB’nin açıklamasında Azınlık eğitiminin iyileştirilmesi için verilen mücadelenin desteklendiği vurgulandı.

    İskeçe Türk Birliği’nden yapılan açıklama şöyle:

    “İskeçe Türk Birliği olarak Batı Trakya’da “Azınlık Eğitimi”nin iyileştirilmesi için verilen mücadeleyi desteklediğimizi belirtmek isteriz.

    Bu bağlamda, azınlık okullarında eğitim yapılan Yunanca kitapların değiştirilmesi ve Frangudaki programı kapsamında hazırlanan kitapların yerine devlet okullarında okutulan Yunanca kitaplarla eğitime geçilmesi talebiyle, İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği ile öğrenci velilerinin boykot kararı aldığını hatırlatırız. İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu’nda iki günlük boykotun ardından İskeçe’ye bağlı Kireççiler Türk Azınlık İlkokulu öğrenci velilerinin de boykot kararı aldığını öğrenmiş bulunuyoruz.

    Okullarımızda yaşanan “Yunanca kitap kargaşası”nın, Batı Trakya Türk Azınlık Eğitimi’nde yaşanan sorunların sadece bir kısmını oluşturduğunu belirterek, öğrenci velileri tarafından daha iyi bir azınlık eğitimi için başlatılan mücadeleyi desteklediğimizi ve bunun yaşanan problemlerin çözümü için vesile olmasını temenni ettiğimizi vurgulamak isteriz.

    İskeçe Merkez Azınlık İskece Merkez Azınlık İlkokul Encümen Heyeti, ve Okul Aile Birliği tarafından yayınlanan açıklama şöyle:

    Bizler, İskece Merkez Azınlık İlkokul Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği ve Öğrenci Velileri olarak çocuklarımızın eğitim hakkını teminat altına almak istiyoruz. Bu doğrultuda uzun zamandan beri yetersiz olan Frangudaki programının sona ermesini ve Devlet Okullarindaki kitapların müfredata (azınlık eğitim sistemine) girmesini talep ediyoruz. Yıllardan beri okulumuzda okutulan Yunanca kitapların değişmesi gerektiğini, düşük seviyede olduğunu belirttik fakat hiç bir sonuç elde edemedik. Bu sebeple uzun vadede sonuçlar elde etmek ve çocuklarımızın eğitim sorununa bir çözüm getirmek amacı ile okulumuzu kapatmaya karar veriyoruz. Bu kararımızı sonuna kadar destekliyoruz.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.