Kireççiler Azınlık Türk İlkokulu’ndan eylem kararı

    Kireççiler Azınlık Türk İlkokulu’ndan eylem kararı

    İskeçe Kireççiler Azınlık Türk İlkokulu velileri yaptıkları toplantı sonucu Pazartesi gününden itibaren "Yunanca Kitap Karmaşası" sebebiyle eylem başlatma kararı aldı.

    Konuyla ilgili olarak Kireççiler Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Kara, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

    “Azınlık okullarında okutulan Yunanca ders kitapları ile ilgili gelişmeler üzerine, bu akşam okulumuzda (Kireççiler Azınlık ilkokulu) gerçekleştirilen toplantı sonucu, pazartesi (24-9-2018) gününden itibaren ve talebimiz olumlu sonuçlanana kadar, çocuklarımızın derslere girmemesini kararlaştırdık.

    Bu bağlamda ilgililere ve kamuoyuna bir kez daha belirtmek isteriz ki,

    - Hiç kimse çocuklarımızın zekasını küçümseyemez.

    - Kimse oldu bittilere sessiz kalmamızı bekleyemez.

    - Kimse bize rağmen bizimle ilgili istemediğimiz kararları alamaz ve bu tür davranışların adı demokrasi olamaz.

    Son olarak belirtmek isteriz ki, İskeçe Azınlık merkez ilkokulunda başlayan ve Kireççiler Azınlık ilkokulu ile devam eden bu boykot kararları diğer ilkokullarımızın da katılımıyla daha da ses getirecek ve yetkililerin bu soruna daha fazla önem göstermesine sebep olacaktır.

    Κατόπιν της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Σχολικής Εφορείας του σχολείου μας (Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Π. Χρύσας) που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με τα βιβλία του ελληνόγλωσσου προγράμματος που διδάσκονται στα Μειονοτικά σχολεία, αποφασίστηκε η αποχή των μαθητών από τα μαθήματα, από την Δευτέρα (24-9-2018) και μέχρι την θετική κατάληξη του αιτήματος μας.

    Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά στους αρμόδιους και στη κοινή γνώμη ότι:

    - Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη των παιδιών μας.

    - Κανείς δεν μπορεί να περιμένει να παραμείνουμε άφωνοι στα «τετελεσμένα».

    - Κανείς δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς και οι τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν μπορούν να κατονομαστούν Δημοκρατία.

    Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, οι αποφάσεις αποχής που ξεκίνησαν με το 1ο Μειονοτικό Ξάνθης και συνεχίζουν με το Μειονοτικό Σχολείο Π. Χρύσας, θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση με την συμμετοχή και των άλλων σχολίων και θα αναγκάσουν τους αρμόδιους να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το ζήτημα αυτό.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.