AZINLIK EĞİTİMİNDEKİ YUNANCA DERS KİTABI SORUNU VELİLERİN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇÖZÜLSÜN!

    AZINLIK EĞİTİMİNDEKİ YUNANCA DERS KİTABI SORUNU VELİLERİN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇÖZÜLSÜN!

    Her yeni eğitim ve öğretim yılına güzel umutlarla ve temennilerle başlıyoruz. Lâkin azınlık eğitimi hükümetler tarafından yıllar içerisinde hep tek taraflı alınan kararlar, azınlığın Lozan Antlaşması’nda elde ettiği hakları hiçe sayarak çıkarttıkları kararnameler, genelgeler ve yasalar yüzünden karmaşık hale getirildiği için, her eğitim yılına yeni sorunlarla başlamak zorunda kalıyoruz.

    Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği’nin geçmiş yıllarda azınlık okullarında okutulan Yunanca ders kitabının yetersizliğini vurgulayan, azınlık okullarında da devlet okullarında okutulan Yunanca ders kitabının okutulmasını talep eden açıklamaları ve söylemleri oldu.

    Yetkililer maalesef bu istekleri görmezlikten gelip, dikkate almadılar. Azınlık okullarında Yunanca eğitiminin seviyesini yükseltmek adına yapılan bu girişimlerin göz ardı edilmesi anlaşılır bir tutum değildir. Azınlık okullarında okutulan ve Frangudaki ders kitapları olarak tanımlanan kitapların kaldırılmasını ve yerine devlet okullarında okutulan Yunanca ders kitaplarının konulmasını talep eden encümenler ve veliler, taleplerinde çok haklıdırlar.

    İlgili Bakanlığın yaptığı açıklama ile kitapları öğretmen tercihine bırakması, konuyu gerektiği gibi ciddiye almadığını gösterir. Azınlık okullarının gerçek sahiplerinin veliler ve onları temsil eden encümenler olduğunu, encümenlere rağmen encümenlerin kabul etmediği kararları kimsenin alamayacağını, alınsa bile bu kararların antidemokratik kararlar olacağını hatırlatmak isteriz.

    Devlet okullarına giden yüzlerce azınlık çocuğu devlet okullarında okutulan Yunanca ders kitabı ile öğrenim görürken sorun yaşanmıyor da, azınlık okullarına giden azınlık çocuklarının aynı kitaptan öğrenim görmeleri mi sorun yaratıyor? Bu tür “ben dedim oldu” mantığı ile yapılan bu yaklaşımı ne veliler ne encümenler ne de toplumumuz artık kabul etmiyor. Bu dayatmaya karşı ilk boykot kararını İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti ve velileri aldı. Diğer okullarımızın da benzer kararlar aldığı bilgisi geliyor.

    Çocuklarımız eğitim ve öğreniminden daha fazla mahrum edilmeden, encümen ve velilerimizin talepleri doğrultusunda sorunun ivedilikle çözümlenmesini beklediğimizi, Batı Trakya Türk öğretmenler Birliği olarak velilerimizin ve encümenlerimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

    BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ

    YÖNETİM KURULU

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.