2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

    2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

    İSKEÇE İLİ S.Ö.P.A.MEZUNU AZINLIK OKULLARI ÖĞRETMENLER DERNEĞİ

    2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı.

    Değerli Öğretmenler, Anne ve Babalar, Sevgili Öğrenciler,

    Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, yeni bir ders yılına başlamış bulunmaktalar. Yeni ders yılının ülkemize ve toplumumuza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve 2018-2019 yeni eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini temenni ederiz.

         Bir milletin yaşam standartlarının yükseltilmesi için herkesin iyi bir eğitim alması şarttır. Eğitim günümüzde var olmanın önemli bir gereğidir. Bir toplumun aydın olabilmesi, ayakta kalması ve her alanda ilerleyebilmesi eğitimin desteklenmesiyle ancak mümkündür. Dini, kültürel ve toplumsal değerlerimizi güçlendirmeyi, çağdaşlığı, birlik ve bütünlüğü, sevgi ve hoşgörüyü, çalışkanlığı, insan ve vatan sevgisini çocuklarımıza aşıladığımız eğitim süreci, üzerinde titizlikle durulması gereken, sabır ve kararlılık isteyen, süreklilik taşıyan, meşekkatli bir süreçtir. Bu süreçte bir taraftan mecburi eğitimin gereklerini yerine getirmeye çalışırken, diğer taraftan da eğitimimizin kronikleşmiş sorunlarını çözmek için çalışmak gerekir.

         Eğitim konusunu geçmiş yıllarda olduğu gibi yalnızca öğretmenlere ve devlete bırakmak doğru değildir. Başta önderlerimiz olmak üzere, tüm kurum kuruluşlarımızla, işçi ve işveren ve bireyler bu sorumluluğu paylaşmalı, herkes üzerlerine düşen görevi yerine getirmelidir. Bu önemli konuda herkes sorumluluğunun bilinciyle hareket ederse, eğitimimizin kalitesini yükselterek, birçok sorunlarımızı da çözüme kavuşturabiliriz.

         Ancak Azınlık Eğitimi için sadece bununla sınırlı kalmamalıyız.Eğitim konusunda toplum olarak hepimize önemli görevler düşüyor. Çocuklarımıza ve gençlerimize sevgiyi saygıyı, kitap okumayı ve çalışkanlığı kazandırılmalı ve onları her türlü kötü alışkanlıklardan korumalıyız. Okul idaresi, öğretmenler, okul aile birliği yöneticileri ve veliler sürekli işbirliği yaparak tüm öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmeliler. Okullarda eğitim sürecinde ve tatil günlerinde çocuklarımız ve gençlerimiz enerjilerini sarf edebilmeleri için kültür,sanat ve sportif faaliyetlere yönlendirmeleri gerekir. Ne yazık ki bizim toplumumuzda da terbiye ve ahlâk kurallarına bağdaşmayan davranışlar küçük yaşta çocuklarda da yaygınlaştığını görüyoruz.Bu tehlikeli gidişat ta özellikle bizler gibi küçük bir toplumun çabuk çökmesine neden olacaktır. Bundan dolayı çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için hepimiz üzerine düşen görevi mutlaka yapmalıdır.Toplum olarak bilinçli bir şekilde hareket edersek ülkemiz ve toplumumuz için yeni ufukların açılacağını ve aydınlık yarınlar için umutlu olabileceğimiz inancındayız.

       Bu duygu ve düşüncelerle 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının ülkemiz ve toplumumuz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor; tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz.

    Y.K.Adına

    G.Sekreter                                                                                Başkan

    İrfan KALFA                                                                          Nürettin KIYICI

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.