2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

    2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

              Uzun bir tatilin ardından yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. İlk ve orta dereceli okullarda dersler 11 Eylül 2018 Salı günü başlayacaktır.

             Yeni eğitim yılına (okul kapanmaları açısından) en az zayiatla girmemiz sevindiricidir. Sarıca (Kalamokastro) Azınlık İlkokulu hariç, hedefte olan diğer okulların kapanmamasında velilerin dik duruşu ve milletvekillerin tavrı etkili olmuştur. Haklı davamızda camiamızın yanında yer aldıkları için vekillerimize müteşekkiriz. Umarız bundan sonra da bu böyle devam eder.    

               Hayatımızda ailemizden sonra en önemli basamak olan okullarımız, eğitim imkanı sunarak bizi hayata hazırlayan bir yuvadır. Eğitim ve öğretim ise sürekli olarak yenilenmeyi, gelişmeyi, çalışmayı zorunlu kılan bir alandır ve hayat boyu devam etmektedir

               Sevgili öğrencilerimiz,

               Tatilde güzel ve eğlenceli vakit geçirerek dinlenmiş olduğunuzu umuyoruz. Şimdi okula umutla ve heyecanla başlama zamanı geldi. Unutmayın ki dersleriniz için göstereceğiniz ilgi ve çalışma azmi sizi başarıya götürecektir. Bu başarı da geleceğe emin ve sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Daha mutlu ve güzel bir gelecek için her zaman sizin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

               Değerli öğretmen arkadaşlarımız,

               Yeni eğitim-öğretim yılını sizlerin de büyük bir heyecanla karşıladığını biliyoruz. Topluma hizmet veren her meslek saygındır. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Sizlere emanet edilen çocukları koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancımız tamdır. Sizlere inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyoruz.

             Kıymetli velilerimiz,

             Eğitim uzun vadeli ve özveri isteyen bir süreçtir ve bu süreçte evlatlarımıza en büyük desteği sizler vereceksiniz. Güçlü yarınlara ulaşmamız, öğrencilerimizin gayreti kadar, sizlerin desteği ile mümkündür. Etkili, ve verimli bir eğitim öğretim ortamının sağlanmasında veli, okul ve öğretmen iş birliği çok önemlidir. Hele hele türlü itibarsızlaştırma operasyonlarına maruz kalan azınlık okullarında bu iş birliğinin önemi daha da artmaktadır. Bizi biz yapan azınlık okulunu ve öğretmenini sahiplenmeliyiz. Aksi takdirde kopuk ilişkilerin bedelini öncelikle çocuklarımız,daha sonra da toplum olarak hepimiz ödeyeceğiz. Evlatlarınızın eğitimine gösterdiğiniz ilgi ve yaklaşımınız, çocuklarımızın eğitim hayatında ve hayat karşısında duruşlarını belirlemesinde son derece önemlidir. Çocuklarımızın başarılarında ve bu başarının daim olmasında desteğinizi önemsiyoruz.

               Umarız ki yeni eğitim yılı, azınlık okulunun yıldızının parladığı, azınlık eğitiminde çözüm bekleyen sorunların titizlikle ele alındığı, öğretmene öğretmen gözüyle bakıldığı, öğretmen-veli dayanışmasının arttığı bir yıl olur  

    Bu duygu ve düşüncelerle değerli öğretmenlerimizin, tüm eğitim çalışanlarının, sevgili öğrencilerimizin ve ailelerimizin 2018-2019 eğitim-öğretim yılının verimli geçmesini temenni eder; sevgi, saygı ve başarı dileklerimizi sunarız.                                

     

                                             Yönetim Kurulu adına

              

     G.Sekreter                                                          Başkan

     Hakkı HACI                                                   Salih AHMET

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.