‘Eve Yardım Programı’ nı tekrar meclis gündemine taşıdı!

    ‘Eve Yardım Programı’ nı tekrar meclis gündemine taşıdı!

    04-09-2018

    Aralarında Rodop ili milletvekili İlhan Ahmet’in de bulunduğu Demokratik İttifak Meclis Grubundaki 7 milletvekili, ‘Eve Yardım Programı’ nı (Βοήθεια Στο Σπίτι) tekrar meclis gündemine taşıdı. Bu defa meclise sundukları soru önergesi ile, Yerel Yönetimlere bağlı olan ‘Eve Yardım Programı’ (Βοήθεια Στο Σπίτι) ve ‘Yaşlılar için Günlük Bakım Merkezleri’ (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηληκιωμένων) gibi sosyal dayanışma ve koruma programlarının doğru bir şekilde çalışıp engellilere ve yaşlılara düzenli bakım sağlayabilmesi için geliştirilmelerini ve kurumsal yapılarının korunmasını talep ettiler.

    Ulusal Sosyal Bakım Sistemi çerçevesinde ilk başta PASOK tarafından başlatılan ve 20 yıldır devam eden ‘Eve Yardım Programı’ (Βοήθεια Στο Σπίτι) ve 16 yıldır devam eden ‘Yaşlılar için Günlük Bakım Merkezleri’nin (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηληκιωμένων) sunmuş oldukları verimli hizmeti göz önünde bulundurarak, Demokratik İttifak ve Değişim Hareketi bir girişimde bulunarak ve bu sosyal bakım programlarının düzenli çalışmaları adına, Belediyelerin sosyal hizmetlerine dahil edilmeleriyle ilgili Meclise bir öneri paketi sunmaktadır.

    Sunulan öneriler aşağıdaki konuları içermektedir:

    Eve Yardım Programı’ (Βοήθεια Στο Σπίτι)) ve ‘Yaşlılar için Günlük Bakım Merkezleri’ nin (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηληκιωμένων), belediye başına tek bir koordinasyon merkezi olmak üzere, Belediyelerin sosyal hizmetlerine dahil edilmeleri.

    ASEP ile göreve alınan ve değerlendirmeden geçmiş olan bu programlardaki tüm çalışanlara daimi memur iş sözleşmesi sağlanması.

    Programlarda kullanılan arabaların takım olarak tümünün yenilenmesi.

    Bakıma muhtaç insanlarımızın tam destek alabilmesi için, gerekli olan teknolojik ekipmanların temin edilmesi.

    4199/13 sayılı Kanun ile başlatılan ‘evde tedavi’nin ve ‘Eve Yardım Programı’’ nın (Βοήθεια Στο Σπίτι) tam olarak hizmet verebilmesi için, insan kaynağının (personelin) gerekli uzmanlıklarla tamamlanması.

    Bakıma muhtaç insanlarımızın programa dahil edimesi için gerekli kriterlerin yeniden düzenlenmesi.

    Sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi için, Bakanlıkta ‘Eve Yardım Programı (Βοήθεια Στο Σπίτι) ile ilgili, modern değerlendirme sistemine sahip olacak bir idare biriminin kurulması.

    Tamalayıcı hizmetler sunmak üzere, nitelikli gönüllülerin kullanılması.

    Eve Yardım Programı (Βοήθεια Στο Σπίτι) ile ‘Yaşlılar için Günlük Bakım Merkezleri’ (Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηληκιωμένων) arasında işlevsel bir bağ kurulması.

    Ayrıca, hatırlatmak isteriz ki, programlarda çalışanların ödenekleri ve işçi hakları ile ilgili olan ilk soru önergemizin yanı sıra, son birkaç ay içerisinde bu konuyla ilgili sunmuş olduğumuz bu ikinci soru önergesidir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.