ELGA yetkilileri Kozlukebir ve Sirkeli bölgelerinde zarar tespit çalışmalarına başlıyor…

    ELGA yetkilileri Kozlukebir ve Sirkeli bölgelerinde zarar tespit çalışmalarına başlıyor…

    Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) önümüzdeki günlerde, Kozukebir ve Sirkeli bölgelerinde etkili olan dolu yağışı sonrası zarar gören tarım arazilerinde zarar tespit çalışmalarına başlıyor.

    Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram 4 Eylül Salı günü ELGA’nın Dedeağaç’ta bulunan Bölge Müdürü Athanasios Panagos’u telefonla arayarak bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ELGA yetkililerinin en geç 10 Eylül Pazartesi gününe kadar bölgeye gelerek gerekli çalışmalara başlayacakları belirtildi.

    Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan İbram şu görüşlere yer verdi:

    "Bu gün (4 Eylül 2018 Salı) Yunanistan Tarım Sigortası Kurumu’nun (ELGA) Dedeağaç’ta bulunan Bölge Müdürü Athanasios Panagos ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim. Görüşmede sayın PANAGOS’a, geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde özellikle Sirkeli, Kozlukebir ve diğer civar köylerindeki tütün ve diğer tarım alanları dolu yağışından zarar gördüğünü hatırlatarak, bu bölgelerde zarar tespit çalışmalarına ne zaman başlanacağını sordum. Ayrıca sayın PANAGOS’a bölgede ürünleri zarar gören üreticilerin bu konudaki endişelerini dile getirerek, üreticilerin bir an evvel tarlalarındaki zararlarını ELGA yetkililerin tespit etmelerini istediklerini belirtttim.

    Aynı şekilde sayın Panagos da konuyu yakından takip ettiklerini ve en geç 10 Eylül 2018 Pazartesi gününe kadar ELGA yetkililerin bölgeye gelerek tarlalarda zarar tespit çalışmalarına başlayacağını aktardı."

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.