DANIŞMA KURULU'NDAN DUYURU

    DANIŞMA KURULU'NDAN DUYURU

    DUYURU

    02 Eylül 2018 Pazar günü Milletvekillerimizin katılımıyla gerçekleşen Danışma Kurulu toplantısında, Azınlığımızı yakından ilgilendiren Müftülük hususunda hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi taslağı tüm yönleri ile ele alınmıştır.

    Müftülüğün yargısal yetkilerini, organizasyon şemasını ve kadrolarını adeta baştan şekillendiren sözkonusu kararname taslağı Kurulumuzca hayal kırıklığı olarak nitelendirilmiştir.

    Azınlığın beklenti ve taleplerine cevap vermekten uzak bu metin, içi boşaltılmış, kontrolü tamamıyla Din İşleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir müftülük kurumu yaratılması amacıyla kaleme alınmış gözükmektedir. Toplantıya katılan ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri ile milletvekillerimizin sözkonusu kararname taslağının kabul edilemez olduğunu vurgulamışlardır.

    Kurulumuz, Azınlığımızın uluslararası belgelerle garanti edilmiş müktesep haklarının ve hukukunun korunabilmesi için gerekli tüm girişimlerin yapılması gerektiği düşüncesindedir. Zira, bu son kararnameyle müftülüklerin tamamen azınlığımızın elinden alınması ve adeta sıradan bir devlet kurumu haline getirilmesi teşebbüsüne karşı tek ses, tek yumruk olmak ve birlik içinde hareket etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede toplantımızda oybirliğiyle aşağıdaki kararlar alınmıştır:

    1. Milletvekilleri ile birlikte resmi kurum ve kuruluşlarımızın Milli Eğitim Bakanı Gavroğlu’nu ziyaret ederek, çözüm önerilerimizin kendisine iletilmesi
    2. Tüm Azınlık kurum ve kuruluşlarının bahsekonu metne ilişkin karşı görüşlerini kamuoyuyla paylaşmaları
    3. Bütün soydaşlarımızın ilgili internet sayfası üzerinden talep ve beklentilerini iletmeleri

    Kamuoyuna duyurulur

     

     

    BTTADK

    Saygılarımızla

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.