Önder Mümin: “Kurbanlıkların satış ve kesim işlemlerinden tek sorumlu DMT Eyalet Başkanlığıdır”

    Önder Mümin: “Kurbanlıkların satış ve kesim işlemlerinden tek sorumlu DMT Eyalet Başkanlığıdır”

    Bağımsız Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Üyesi Önder Mümin 22 Ağustos Çarşamba günü Kurban satışları ve kesimleriyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımladı.

    Önder Mümin’in yapmış olduğu açıklama şöyle:

    “Kurban pazarının dağıtılması, kesilen cezalar, '' Kurbanlıkların satış ve kesim '' işlemlerinden tek sorumlu DMT Eyalet başkanlığıdır. Polisin yaptığı baskınla eyalet direk bağlantılıdır. DMT Eyaleti Veterinerlik Dairesi Müdürlüğünün kurban satış ve kesim yasağı ile ilgili aldığı ve basın bildirisi olarak paylaştığı kararı ekte yayınlıyorum. İdarenin (Eyalet Başkanlığı) kararına istinaden savcı kolluk birlikleri aracılığı (polis) ile işlem yaptırmıştır. Şahsımında ima edilerek eyalet tarafından yapılan açıklama talihsiz olup, politik ve kişisel çıkar, siyasi rant peşinde olduğum gerçek dışıdır. Aynı şekilde dini siyasete alet etmekle itham edildiğimi hayret ve üzüntüyle okudum.

    Bu vesile ile ;

    1. 1. Kullanılmış tüm sözleri şahıslara geri iade ediyorum
    2. 2. Azınlık haklarının savunulması konusunda eğer yetersiz kalıyorsanız, eksikliğinizi örtmek için birlik olamayız.
    3. 3. Sekiz yıllık siyasi hayatım boyunca hiçbir başkan, eyalet başkanının boyunduruğu altında olmadım, piyon hiç olmadım. Her platformda beni bu günlere getiren, minnet borcum olan azınlık insanının haklarını yılmadan savundum, savunmayada devam edeceğim.
    4. 3. Dini biz yaşar, yaşatır, dini özgürlüklerimizi gerektiğinde siyasi arenada savunuruz, siyasete siz alet edersiniz.

    Kamuoyuna ve tüm azınlık insanına saygıyla duyuruyorum.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.