GÜMÜLCİNE'DE BAYRAM COŞKUSU YAŞANDI

    Previous Next

    GÜMÜLCİNE'DE BAYRAM COŞKUSU YAŞANDI

     

    Her bayramda olduğu gibi 22 Ağutos 2018 Salı günü Gümülcine’de yine bayram coşkusu yaşandı. Başta T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu olmak üzere, Gümülcine Türk Gençler Birliği, DEB Partisi v.d. kuruluşlarda bayram soydaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

    TÜRKİYE’NİN GÜMÜLCİNE BAŞKONSOLOSLUĞU

    Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’ndaki Bayramlaşma törenine katılan soydaşlar Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu ile başkonsolosluk çalışanları tarafından karşılandı. Törene ; Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet meclis üyeleri İsmail Hüse Mustafa, Tarkan Murtaza ve Mustafa Katrancı, Rodop ili milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Mustafa Mustafa, İskeçe ili milletvekili Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediyesi Başkan V. İsmail Molla Ahmet, 2018 Seçek Yayla Ağası Hüseyin Bekirusta, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Nejat Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Ketenlik köyü gençleri, Kurcalı Kadınlar Derneği Başkanı Dilek Adalı Osman ve Y.K., Güney Meriç Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Dimetoka Müslümanları Derneği Başkanı Süleyman Macır, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacı Osman, BAKEŞ G.M. Pervin Hayrullah’ın yanı sıra diğer kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

    GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ’NDE KONSER

    Bayram nedeniyle öğle saatlerinde Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde Bayram Konseri gerçekleştirildi. Batuhan söylediği türkülerle katılımcılara güzel anlar yaşattı.

    DR. SADIK AHMET’İN KABRİNİ ZİYARET

    Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve diğer parti kurmayları Dr. Sadık Ahmet’in kabrini ziyaret etti. Burada yapılan dua sonrası Genel Başkan Ali Çavuş kısa bir konuşma yaptı. Ali Çavuş konuşmasında, “Batı Trakya Türk Azınlığı rahat nefes alana kadar bu haklı mücadelemize devam edeceğiz. Dr. Sadık Ahmet Batı Trakya Türkleri için şehit oldu, nur içinde yatsın. O’nun bıraktığı mirası ayakta tutmak başta biz parti yöneticileri olmak üzere en büyük hedefimizdir. Sadık Ahmet’in Türk Azınlığı için yaptıkları hiç bir zaman unutulmadı ve unutulmayacaktır. Sadık Ahmet DEB Partisi Kurucusu olmasının yanında Batı Trakya Türkleri’nin de lideridir. Her bayram olduğu gibi yine O’nun huzurundayız. Bu azınlık için verdiği mücadeleden dolayı kendisine minnetarız” görüşlerine yer verdi.

    Aynı gün Bati Trakya Türk Öğretmenler Birliği ve DEB Partisinde de bayramlaşma töreni düzenlendi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.