Funda Sadık Ahmet cinayete kurban giden Eylül’ün avukatı oldu

    Funda Sadık Ahmet cinayete kurban giden Eylül’ün avukatı oldu

    Türkiye’de bir çok davalarda isminden sıkça söz ettiren merhum Dr. Sadık Ahmet’in kızı avukat Funda Sadık Ahmet, bundan tam 2 ay önce cinayete kurban giden 8 yaşındaki Eylül’ün avukatı olarak aileye hem maddi ve manevi destek oldu.

    Bahse konu cinayetle ilgili olarak 21 Ağustos 2018 Salı günü AKŞAM gazetesinde yayımlanan haber şöyle:

    Eylül'süz bayram bize artık ıstırap!

    Bundan tam 2 ay önce cinayete kurban giden 8 yaşındaki Eylül’ün ailesi dinmeyen acılarını AKŞAM’a anlattı: Evimizin ışığı söndü. Bu bayramlar artık bizim ıstırabımız!

    Şerife ve İbrahim Yağlıkara çiftinin üç kız çocukların en küçüğü Eylül Yağlıkara (8) geçtiğimiz haziran ayında yaz tatili için annesiyle Ankara Polatlı’ya gitti. Burada kaybolan Eylül’ün 1 hafta sonra cesedi mahalledeki elektrik direğinin dibine gömülü olarak bulundu. Cinayete kurban giden Eylül’ün katil zanlısı olarak komşuları Uğur Koçyiğit gözaltına alındı. Zanlının Eylül’e istismarda bulunduğu da ortaya çıktı. Katil Koçyiğit ve annesi tutuklanırken, Eylül’ün anne ve babasının yürekleri evlat acısıyla tutuştu. Yıllarca yaşadıkları Bursa’dan kızlarının mezarının bulunduğu Polatlı’ya taşınan acılı aile, Eylül olmadan geçen iki ayı AKŞAM’a anlattı…

    Ekmeğimizi yiyen cani öldürdü

    Anne Şerife Yağlıkara, yaşadığı acıyı şu sözlerle dile getirdi: Eylül evimizin neşe kaynağıydı. Bursa’da oturmamıza rağmen Polatlı’yı çok seviyordu. Babasına sürekli Polatlı’ya taşınmak için baskı yapıyordu. Bu sene onun minik bedeninin acı sonu oldu. Eylül’üm ailemizin içine girip çıkan ekmeğimizi yiyen cani tarafından öldürüldü. Evimizin ışığı söndü. Kızımın ölüm haberi yüreğime dağ gibi oturdu. 3 aydır yaşamıyorum sadece nefes alıyorum. Her sabah 06.00’da kızımın yanına gidiyor karanlık çöktüğünde eşimle eve dönüyorum. Eylül ile yaşıyormuş gibi konuşuyorum. Ben bu acıya nasıl dayanacağım bilmiyorum...

    Bayram sabahlarını iple çekerdi!

    Bayramlıklarını giymek için bayram sabahını iple çektiğini belirten acılı anne, “Bayram namazından gelen babasının elini öper ailecek kahvaltı etmeyi çok severdi. Bayram için alınan kıyafetlerini giymek için sabahlara kadar uyumazdı. Şimdi Eylül yok. Ben Eylül olmadan nasıl bayram yapacağım? Bu bayram benim acım, ızdırabım oldu” diye konuştu.

    Odası olsun istiyordu biz ona mezar yaptık!

    'Eylül kendisine ait bir odasının olmasını çok isterdi' diyen gözleri yaşlı anne Şerife Yağlıkara, “Bursa’da kızımın odası yoktu. Bize ‘Bana barbie bebekli oda alın. Oyuncaklarımla orada oynamak istiyorum. Dersimi odamda yapmak istiyorum’ diyordu. Kızıma oda yapmaya hazırlanmıştık. Ama kara toprak altına girdi. Kızımın odasını değil, mezarını yaptırdık” diyerek gözyaşı döktü.

    Başka Eylül’ler öldürülmesin

    Baba İbrahim Yağlıkara ise “Eylül’ün ölümü ailecek bizi çok etkiledi. Kızımı öldüren caniler için en büyük cezanın verilmesini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Eylül’ün kanının yerde bırakmayacak. Başka Eylül’ler öldürülmeyecek. Eylül’ün ölümünden sonra aileme en büyük desteği avukat Funda Sadıkahmet Alp oldu. Bizi hiç yalnız bırakmayan avukatımız, para almak yerine bize maddi manevi destek oluyor” sözleriyle acısını dile getirdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.