DMT Eyalet Başkanlığı’nda Kurban satışları ve kesimlerine ilişkin toplantı yapıldı

    DMT Eyalet Başkanlığı’nda Kurban satışları ve kesimlerine ilişkin toplantı yapıldı

    Gümülcine’de Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyalet Başkanlığı’nda 21 Ağustos Salı günü Kurban satışları ve kesimleriyle ilgili olarak bir toplantı düzenlendi.

    Toplantıya DMT Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, DMT Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, DMT Eyalet Meclis Üyeleri Mustafa Katrancı ve Tarkan Multaza, Rodop Milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Mustafa Mustafa, DMT Eyaleti Veterinerlik Dairesi Müdürü Ahilleas Sahbatsidis’in katıldı.

    Toplantıya ilişkin DMT Başkan Yardımcısı Ahmet İbram şu yazılı açıklamayı yaptı:

    “Öncelikle dün 20 Ağustos 2018 Pazartesi günü Kurban Bayramı arefesinde Gümülcine’de Kurban pazarı sırasında yaşanan olayları kınadığımı belirtmek isterim.

    Bazı kişi ve çevreler tarafından Kurban Bayramını azınlığımıza zehir etme çabaları başarıya ulaşamadı. Bugün de bazı çevreler olayların devamını getirerek sorunu büyütmek istediler, ancak daha önceki yıllarda olduğu gibi yine başaramadılar.

    Ben şunu açık belirtmek isterim ki; dün ve bugün yaşananlar esnasında, Doğu Makedonya ve Trakya eyaletine bağlı hiç bir kurum ve yetkili hiç bir kimseye ne bir ceza kesmiş veya müdahelede bulunmamıştır. Polisin yaptığı baskın ile eyaletin hiçbir bağlantısı yoktur. Bazı kişiler tarafından, politik ve kişisel çıkar uğruna yalanlarla gerçekleri saptırılıp halkı kışkırtıp yalan bilgiler verilmek istenmiştir. Ama arzuladıkları sonuç heveslerinde kalmıştır.

    Önlemler aslında daha önceden alınmış olmasına rağmen, yetkimiz dışında dün yaşanan olayın bazıları tarafından politik çıkar amaçlı kullanılması, özellikle dinimiz ve azınlığımız için büyük önem taşıyan ‘Kurbanlıkların satış ve kesim’ işlemlerine alet edilmesi çok üzücüdür.

    Bundan çıkar elde edip siyasi rant sağlamak isteyenleri önce Allah’a havale ediyor, sonra da azınlığımızın takdirine bırakıyorum. Sonuç olarak bugün herkes kurbanını özgürce kesip ibadetini yerine getirmiştir.

    Bunun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi ve çıkabilecek her türlü sorunu anında çözebilmek için bugün DMT Eyaleti’nde , Eyalet Başkanı Hristos Metios , Rodop Milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf, Eyalet Meclis Üyeleri Mustafa Katrancı ve Tarkan Multaza, DMT Eyaleti Veterinerlik Dairesi Müdürü Ahilleas Sahbatsidis’in de hazır bulunduğu bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

    Toplantı esnasında yetkili bakanlıklara olaylarla ilgili bilgi verilip, bu sorunun bir daha yaşanmaması için gerekenlerin yapılması istendi. Azınlık olarak haklarımızı savunmak için farklı görüşlere bile sahip olsak kişisel ve politik çıkarları bir yana bırakarak birlik olmalıyız. Ancak bu şekilde ayakta kalır sorunların üstesinden gelebiliriz.

    Ben buradan tüm İslam dünyasının ve azınlığımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, huzur içinde bir bayram geçirmenizi dilerim.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.