Kurban satışları ve diğer gelişmelere ilişkin Azınlık milletvekillerinden önemli açıklamalar!!!

    Kurban satışları ve diğer gelişmelere ilişkin Azınlık milletvekillerinden önemli açıklamalar!!!

    Bu gün Gümülcine’de Kurban satışlarıyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere ilişkin Rodop Milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve İlhan Ahmet önemli açıklamalarda bulundular.

    Konuyla ilgili olarak RODOP RÜZGARI DERGİSİ’ne konuşan milletvekili Ayhan Karayusuf şunları söyledi:

    GELİNEN SON DURUM BİR OYUN OLDUĞU AŞİKARDIR, KİMSEYE PARA CEZASI KESİLMEMİŞTİR

    “Kurban satışları ve kesimleriyle ilgili olarak bu gün gelinen son durum bir oyun olduğu aşikardır. Bunu yapan çevrelerin kimler olduğunu öğrenmek ise, biraz yapılacak olan araştırma sonucu ortaya çıkacak. Bize gelen ilk bilgilere göre bazı kişiler savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Bunun üzerine polis de savcılığın emri doğrultusunda hareket ederek, Gümülcine’de Kurban pazarının olduğu noktaya gidip Kurban satışı yapan kişilere sözlü ikazda bulunmuş ve şu anda kimseye herhangi bir para cezası kesilmemiştir. Bizler durumun böyle olacağını önceden bilmiş olsaydık, orada gidip gerekli önlemleri de alabilirdik. Tüm bu gelişmelere rağmen bazı vatandaşlarımız bugün Kurban satışlarına devam etti. Bu gelişmelere baktığımızda gelinen son nokta bir provokasyondan ibaret olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

    BU İHBARI YAPANLARIN VİCDNLARINI SORGULAMAK GEREKİR

    Bu arada şunu da altını çizerek söylemek istiyorum; Bu gün polis vatandaşlarımıza yarın karakola gidip ceza belgelerini almaları yönünde bir açıklamada bulunmuş. Bizler de vatandaşlarımıza buradan sesleniyoruz; vatandaşlarımız kesinlikle yarın karakola gitmemelerini ve rahatlıkla bayramlarını kutlamaya devam etmelerini istiyoruz. Son olarak şunu söylemek istiyorum; Bu gün bu ihbarı yapan insanların vicdanlarını sorgulamak gerekir. Buradan çıkacak olan sonucun eninde sonunda iktidara ve iktidardaki milletvekillerine bu sonucu yükleyeceklerini bildikleri için bir ‘Kargaşa ortamı’ yaratılmak istenmiştir. Bunu da bazı insanların kendilerine politik çıkar sağlamak için yaptıkları bir hareket olarak görüyorum.

    “HERKES KURBAN KESİMLERİNİ BULUNDUKLARI YERLERDE RAHATLIKLA YAPABİLİRLER, BU KONUDA RAHAT OLSUNLAR

    Son olarak bazı politikacılar “Kurban Bayramı sabahı polis köy köy kontrollerde bulunacak” şeklinde açıklamalara bulundu. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Herkes Kurban kesimlerini bulundukları yerlerde rahatlıkla yapabilirler, bu konuda rahat olsunlar. Kurban bayramı boyunca halkımız rahat olsun, bizler bu süre boyunca her türlü konuyu yakından takip etmeye ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

    Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan milletvekili İlhan Ahmet şunları kaydetti:

    “SİRİZANEL BU KEZ DE AZINLIĞIN DİN ÖZGÜRLÜĞÜNE KOLLUK KUVVETLERİ ARACILIĞIYLA AÇIKÇA SALDIRDI”

    “Bugün yasakçı SirizAnel iktidarı yeni bir utançla tarihe adını yazdırdı. Azınlığın dini özgürlüklerine gözünü diken hükümet kurban kesimini yasaklama gayretinin ardından kurbanlık satışına da engel getirmek istedi. Gümülcine’deki kurbanlık hayvan pazarına bugün gelen polis ekipleri tarafından kurbanlık satışına müdahale edildi. SirizAnel’in bu kez de Kurban Bayramı öncesi Azınlığın din özgürlüğüne kolluk kuvvetleri aracılığıyla açıkça yaptığı bu saldırı, Azınlık ve insan hak ve özgürlükleri ile demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır. Hükümetin mezbahalar dışında kurban kesimine yasak getiren düzenlemesine karşı 8 aydır verdiğim mücadele ortada iken, Azınlığa hemen her alanda getirilen yasaklar ve engellemeler karşısında seyirci kalanları ise şüphesiz Azınlığımız ve tarih unutmayacaktır.

    “AZINLIK SEÇMENİ DE AZINLIĞI TEMSİL ETME İDDİASINDA OLANLARA GEREKLİ CEVABI İLK SEÇİMDE VERECEKTİR”

    Azınlık seçmeni de toplumumuzun en temel değerlerine saygı duymayan siyasi partilere ve o zihniyet çatısı altında Azınlığı temsil etme iddiasında olanlara gerekli cevabı ilk seçimde verecektir! Bayramın müjdecisi olan bu mübarek arife günümüze gölge düşüren kabul edilemez müdahaleden toplumun her kesiminin, siyasi ve idari erkin gerekli dersi çıkarmasını, tekrarının yaşanmamasını diliyorum.

    Kurban Bayramı süresince tüm inananların kurban farizasını sorunsuz yerine getirebilmeleri için her türlü kolaylığın sağlanması yönünde yetkililere sorumlu davranış çağrısında bulunuyorum. İlaveten, büyük baş hayvan sahiplerinin teşvik primlerinin tehlikeye girmemesi için kurbanlık olarak sattıkları hayvanların ‘dini ibadet’ kapsamına alınarak sistemden silinmesini sağlayacak düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini de ilgili bakanlığa ve yetkililere bir kez daha hatırlatıyorum.”

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.