"Bugün yasakçı SirizAnel iktidarı yeni bir utançla tarihe adını yazdırdı"

    "Bugün yasakçı SirizAnel iktidarı yeni bir utançla tarihe adını yazdırdı"

     

    Azınlığın dini özgürlüklerine gözünü diken hükümet kurban kesimini yasaklama gayretinin ardından kurbanlık satışına da engel getirmek istedi.         

    Gümülcine’deki kurbanlık hayvan pazarına bugün gelen polis ekipleri tarafından kurbanlık satışına müdahale edildi.           

    SirizAnel’in bu kez de Kurban Bayramı öncesi Azınlığın din özgürlüğüne kolluk kuvvetleri aracılığıyla açıkça yaptığı bu saldırı, Azınlık ve insan hak ve özgürlükleri ile demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır.       

    Hükümetin mezbahalar dışında kurban kesimine yasak getiren düzenlemesine karşı 8 aydır verdiğim mücadele ortada iken, Azınlığa hemen her alanda getirilen yasaklar ve engellemeler karşısında seyirci kalanları ise şüphesiz Azınlığımız ve tarih unutmayacaktır.             

    Azınlık seçmeni de toplumumuzun en temel değerlerine saygı duymayan siyasi partilere ve o zihniyet çatısı altında Azınlığı temsil etme iddiasında olanlara gerekli cevabı ilk seçimde verecektir!!           

    Bayramın müjdecisi olan bu mübarek arife günümüze gölge düşüren kabul edilemez müdahaleden toplumun her kesiminin, siyasi ve idari erkin gerekli dersi çıkarmasını, tekrarının yaşanmamasını diliyorum.         

    Kurban Bayramı süresince tüm inananların kurban farizasını sorunsuz yerine getirebilmeleri için her türlü kolaylığın sağlanması yönünde yetkililere sorumlu davranış çağrısında bulunuyorum.       

    İlaveten, büyük baş hayvan sahiplerinin teşvik primlerinin tehlikeye girmemesi için kurbanlık olarak sattıkları hayvanların ‘dini ibadet’ kapsamına alınarak sistemden silinmesini sağlayacak düzenlemenin bir an önce yapılması gerektiğini de ilgili bakanlığa ve yetkililere bir kez daha hatırlatıyorum.           

    Av. İlhan AHMET, Rodop Milletvekili - Demokratik İttifak Meclis Grubu  İdari Yapılanma ve Reform’dan Sorumlu Gölge Kabine Bakan

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.