Dedeağaç’ın zenginliği Türklerden geliyor!

    Dedeağaç’ın zenginliği Türklerden geliyor!

     

    DW’nin zoungla.gr sitesinde yayınlanan haberine göre, Alex/polis - Dedeağaç’ta son günlerde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Şehirdeki mağazalar Ege adalarındaki işletmeleri kıskandıracak düzeyde çalışmaya devam ediyorlar. Buradaki turizm hareketi yıl boyunca devam ediyor.

    “Genelde Türk turistler sayesinde yaşıyoruz” görüşlerine yer veren Restoran sahibi Kiriakos Stogios yeni turizm sezonunun çok iyi geçtiğini, işletmelerinin para harcamaktan çekinmeyen zengin Türklerle dolduğunu söyledi. Hatta geçen yıl satışların %80 gibi bir kısmının Türklere yapıldığını, TL’nin değer kaybetmesine rağmen bu durumun Türk turistleri etkilemediği söyleyen Stogios, “Burada Dedeağaç’ta kriz yaşamadık, bu yüzden Türk komşularımıza teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

    Uzun yıllar Dedeağaç’ta çalışan Damianos Makarios Türklerin nasıl bir müşteri olduklarını hemen anladığını ki 140.000  evroluk arabayla gelen bir müşterinin de nasıl biri olduğunu anlamanın güç olmadığını, burasının Bodrum ve İzmir’den ucuz olduğunu belirtti.

    Dedeağaç’ta beş yıldızlı bir otelin işletmecisi Dimitris Xanthoulis, Türkiye’de kumarhanelerin kapatılmasından sonra Dedeağaç’ta bu açığı kapattıklarını, otelcilerin %50 karlarını Türklerden sağladıklarını, TL’nin değer kaybetmesinden dolayı sadece %10 civarında etkilendiklerini belirtti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.