Ekonomik kriz gelenekleri de etkilemeye başladı!

    Previous Next

    Ekonomik kriz gelenekleri de etkilemeye başladı!

    Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz toplumun her kesimini etkiliyor. Kriz, Batı Trakya Türklerinin yaşattığı gelenekleri de etkilemeye başladı. Son Türkiye Süper Ligi Şampiyonu Galatasaray’ın renkleri Hebilköy’deki- Hloi- taşlara boyanamadı!

    Rodop ilinde, Kozlukebir – Arriana Belediyesine bağlı Hebilköy’de uzun yıllardan bu yana yaşatılan geleneğe göre Türkiye’de şampiyon olan futbol takımının renkleri taraftarlarınca köyün karşısında yer alan dağlardaki taşlara boyanıyordu. Ancak bu yıl Galatasaray’ın şampiyon olmasına rağmen taşların rengi hala siyah- beyaz!

    Ekonomik kriz dolayısıyla köydeki gençlerin çalışmak üzere başka ülkelere gitmeleri ve var olan moral bozukluğu da bütün bunlara eklenince Galatasaray taraftarları henüz boyama işini gerçekleştiremedi. Köyden konuştuğumuz bazı gençler geleneği devam ettireceklerini belirttiler.

    Hebilköy’de 1959 yılında Türkiye’de ilk şampiyon Fenerbahçe’nin, son şampiyon Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın ve Bursaspor’un renkleri geçtiğimiz yıllarda taşlara boyandı.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.