BTAYTD Kadınlar Kolu Büyük Doğanca köyünü ziyaret etti

    Previous Next

    BTAYTD Kadınlar Kolu Büyük Doğanca köyünü ziyaret etti

    Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kadınlar Kolu, 27 Haziran 2018 Çarşamba günü “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” projesi kapsamında Büyük Doğanca köyüne bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Bu ziyarete, Kadın Doğum Uzmanı Selma Giroğlu ve psikolog Nurdan Ahmet konuşmacı olarak katılmışlardır.

    BTAYTD Kadınlar Kolu Başkanı Nuran Mustafa ilk etapta, Büyük Doğanca köyüne yaptıkları bu ilk ziyaretten duyduğu memnuniyeti anlatmış, bu köyde ziyaretlerin ve etkinliklerin devamının gelmesi temennilerinde bulunmuş, yaptıkları faaliyetler hakkında bayanları bilgilendirmiştir ve  ardından konuşmacıların sunumlarına geçilmiştir.

    Kadın Doğum Uzmanı Selma Giroğlu, meme kanserinin belirtileri, risk faktörleri, korunma yöntemleri hakkında bilgilendirme yapmış ve özellikle temkinli olmak adına “kendi kendinizi ve geçmişinizi iyi tanıyın” diyerek kişilerin kendi öz gözlemlerinde daha dikkatli olmalarını ve genetik kalıtım durumlarını kontrol etmelerini vurgulamıştır. Konuşma sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtlamıştır.

    Psikolog Nurdan Ahmet “Çocuk yetiştirmede anne baba tutumları” konulu konuşmasında anne babaların, çocuklarına karşı tutum ve davranış modellerinin onların kişilik oluşumunu nasıl ve ne yönde etkilediğini anlatmış, annelere tavsiyelerde bulunmuş ve gelen soruları da cevaplamıştır.

    Konuşmaların gerçekleştiği sırada, etkinliğe katılan çocuklarla atölye çalışmaları yapılmıştır. BTAYTD Kadınlar Kolu yönetimindeki öğretmenler Nuran Mustafa, Kevser Padalı Memet ve Seher Memet çocuklarla tanışmış, sohbet etmiş ve oyunlar oynamışlardır. 

     “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır” sözünden  yola çıkılarak tüm bayanlara kahve ve lokum ikram edilmiştir. Katılan çocuklara da kalem, balon ve saklambaç dergisi hediye edilmiştir.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.