Celal Bayar Lisesi Rekor Mezun Verdi!

    Previous Next

    Celal Bayar Lisesi Rekor Mezun Verdi!

     

     

    1952 yılında Türk-Yunan dostluğunun simgesi olarak Gümülcine’de kurulan Celal Bayar Ortaokul ve Lisesi’nde mezuniyet heyecanı yaşandı. Okul bu yıl rekor kırarak 110 mezun verdi! Okul birinciliğini ise 19,9 puanla Ayşegül Feyiz ile Mustafa Başa Hüseyin paylaştı!

    Yassıköy yakınlarındaki bir eğlence merkezinde, 27.06.2018 akşamı düzenlenen etkinliğe; Okul Müdürü Tunalp Mehmet, Okul Müdürü Yardımcısı Markos Hristodulopulos, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Sakli, Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin, Genel Sekreter Mehmet Emin, Kasadar Sebahattin Çakır Emin, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

     

    SİZLER, GÖNÜL BAHÇEMİZE, ALNIMIZA DİKİP, KATMER, KATMER AÇMASINI BEKLEDİĞİMİZ GÜLLERSİNİZ!

     

    Etkinlikte yapılan protokol konuşmalarında, Celal Bayar Ortaokulu Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif, “Sizlere ne mutlu ki köklü geçmişi ve güçlü eğitim kadrosuyla Azınlığımızın en saygın okullarından birisi olan, Celâl Bayar Ortaokulu ve Lisesini saygıdeğer öğretmenlerimizin güvenli ellerinde başarıyla, sağlıkla, ortaöğretim hayatınızı noktalıyorsunuz. Aynı başarıyı yüksek öğretim hayatınızda da sürdürmenizi diliyorum. Okulumuzun adını en yükseklere taşıyacağımıza inanıyorum.” Diyerek konuşmasına başlayan Ahmet Arif Emin, “Unutmayın ki, "Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir." Dedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

     

    “Eğitimde başarının anahtarı, sevgidir. Bizler de sizi, sevgiyle ve bilgiyle donattık. Tüm öğretmenlerim adına diyorum ki;

    sizler, gönül bahçemize, sizler, alnımıza dikip, katmer, katmer açmasını beklediğimiz güllersiniz!

    Sizler inanç gibi yüce ve halk lehçemizle, sevgi kadar gerçek, türkü yakıp söylediğimiz bildiğimiz dillersiniz, hallersiniz!

    Sizler ülkümüz kadar taze, kanımızın asilliğince sevdiğimiz ideallersiniz!

    Siz gençlerin yetişmesinde emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize, anne ve babalara, Okul-Aile Birliğimizin değerli temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum.

    Törenimize katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza, bugünün hazırlanmasında emeği geçenlere ve velilerimize teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımızı arz ediyorum.

    Konuşmamın sonunda şunları hatırlatmak istiyorum:

    Sizler tarihe geçtiniz. 65 yıl aradan sonra Celal Bayar Lisesi’nden 110 öğrencimizi rekorlarla mezun ediyoruz. Traih sizi öyle yazacaktır.

    2017 yılında, kimseye nasip olmayan, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nden bizim her şeyimiz olan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu okulumuzu ziyaret etti. Bu da size tarihe bir not olarak düşülecektir.

    Ve, en büyüğü 8 Aralık Cuma günü, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 65 yıl sonra bir Cumhurbaşkanının açılışını yaptığı okula, sizleri ve bizleri görmek için okula teşrif ettiler, tarih sizleri böyle yazacaktır.

    Sizleri mezun ederken hep başarılarınızı takip ettik. Onlardan bir tanesi tiyatro gösterinizde yer aldınız, alkış aldınız. Matematik yarışmalarında hep finale kaldınız, hep başarılı oldunuz. İl spor müsabakalarında başarılı oldunuz, madalyaları çuvallarla getrdiniz.”

     

    GELECEK SİZİ KORKUTMASIN!

    .

    Okul Müdürü Tunalp Mehmet, velilere ve öğrencilere seslendi seslendi.

    “Sevgili Öğrenciler!

    Bugün sizin en mutlu ve bir o kadarda en duygulu ve hüzünlü gününüzdür. Mutlusunuz, çünkü liseyi bitirme heyecanını yaşıyorsunuz. Altı yıl boyunca beraber gülüp oynadığınız, dertleştiğiniz, sınıfta şakalaştığınız, yaramazlıklar yaptığınız, bazen anne ve babanızla paylaşmadığınız sırlarınızı paylaştığınız, bazen de öğretmenlerinize kızıp çekiştirdiğiniz, kısacası acı tatlı hatıralar yaşadığınız ve hiç unutamayacağınız arkadaşlarınızdan ayrılıyorsunuz. Dostluğunuzu ve arkadaşlığınızı asla unutmayın.”

    Mehmet konuşmasının sonunda da,

    “Sevgili Öğrenciler!

    Gelecek sizi korkutmasın! Çünkü yarınlara attığınız adımlar sağlamdır. Yarının aydınları olarak yaptığınız sosyal, sportif, bilimsel, eğitsel ve kültürel birçok faaliyetler size yardımcı olacaktır ve hayat yolunda size rehberlik edecektir.

    Celâl Bayar Azınlık Lisesi sizleri sevgiyle, hasretle uğurluyor. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun.” Görüşlerine yer verdi.

    Celal Bayar Lisesi Müdür Yardımcısı Markos Hristodulopulos, derin duygu yüklü olduğunu belirtti ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

    Sevgili çocuklar, öğrencilik ve çocukluk yaşınız sona ermiştir. Yeni bir hayat ve yön önünüze çıkıyor; daha çekici ve önemli. Fakat bu yönde sorunlar çoğalmakta, istekler ve zorluklar daha fazladır. Bu yönde hayatın sizden istekleri inişli çıkışlı olacaktır; başarılar ve hayal kırıklıkları olacaktır.

    Bu günlerde gerçekleşen Dünya Kupası diliyle konuşmak istiyoruz; her zaman gol atmayacaksınız, gol de kabul edeceksiniz, arzu ettiğiniz şeyleri her zaman kazanamayacaksınız, bazen de eleneceksiniz.

    SİZLER, HERHANGİ BİR OKULUN MEZUNLARI DEĞİLSİNİZ; FARKLI BİR OKULUN MEZUNLARISINIZ!

    Her şeye rağmen biz ve diğer büyüklerinizin söylediklerini hiçbir zaman unutmayınız. Hayat; mücadele, faaliyet ve yaratıcılıktır. Mücadele etmeyen, faaliyet göstermeyen ve yaratmayan kişiler, toplumlar başarısız olmaya mahkumdurlar.

    Sizlere başka bir dilekte daha bulunmama müsaade ediniz. Sizler, herhangi bir okulun mezunları değilsiniz; farklı bir okulun mezunlarısınız. Ülkemizde ve diğer ülkelerde, bizim okulumuz gibi okul fazla yoktur. Siz, öyle bir eğitim yuvasının mezunusunuz ki, değişik kültür, din, anadillerde insanlar birlikte yaşamakta, işbirliği yapmaktadırlar. Bu birliktelik sonuçlar üretmektedir. Çünkü Yunan Devleti değişik kurumlarıyla okulumuzu sürekli olarak desteklemektedir. Faklı olan bu okulumuzun çalışması çok güçlüdür. Çünkü öğretmenleriniz , Encümen Heyeti v.d. elemanlar ancak bu şekilde daha iyi olabilmektedirler. Sadece farklılığı desteklemekle kalmamakta, aynı zamanda bunu sevmektedirler. Bu yaratıcılık güçlüdür, çünkü aileler ve akrabaların yüksek derecede ahlaki ve eğitsel değerleri vardır, bunlar yanı başımızdadır ve bunu hissetmektedirler.

    Hayatta nerede olursanız olun, okulumuzun bir elçisi bir tanıtımcısı gibi olunuz. Sizler de okulumuzda devam ettirdiğimiz bu çok hassas ve nadide değerleri benimseyiniz.”

    T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Sakli, “Bu akşamın yıldızı olan değerli arkadaşlarım olan öğrenciler!

    Bu kıvançlı gecenizde, sevincinizi bizimle paylaşmaya fırsat verip davet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.” Diyerek konuşmasına başladı ve şöyle devam etti: “Ben, burada sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin bir temsilcisi olarak değil, aynı zamanda bir arkadaşınız, bir ağabeyiniz olarak bulunuyorum. Sizlerin gözlerinizdeki bu ışıltıları gördükçe de mutluluk duyuyorum.

    Celal Bayar Ortaokulu ve Lisesi’nin başarılarını buradaki görevim süresince hep duymaktayız. Gerek soydaşlarımız arasında ve gerekse de yerel basında yer alıyorsunuz. Spor, müzik, bilim ve sanat alanında başarılı öğrencilerimiz vardır.

    Sizlerin bu başarılarının daim olmasını diliyorum. Ailelerin gözlerindeki mutluluğu ve pırıltıyı gördüm. Siz, azmettikçe ve hayallerinizin peşinde gittikçe, onların da sizlere en iyi desteği vereceğinden eminim.”

    Konuşmalardan sonra okulun müzik grubu Türkçe ve Yunanca şarkılar seslendirdi. Sinevizyon gösterisinden sonra öğrenciler Türk ve Yunan halk oyunlarını oynadılar.

    Gecenin devamında mezunlara diplomaları öğretmenler tarafından verildi. İlk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri ise Encümen Heyeti tarafından takdim edildi.

    Okuldaki dereceler öğrenciler arasında şöyle paylaşıldı:

    Birinciler:

    Ayşegül Feyiz ve Mustafa Başa Hüseyin.

    İkinciler:

    Nurdan Mustafa ve Fatma Hasan.

    Üçüncüler:

    Emel Uzun ve Harun Karaçoban İbram

    Etkinlik, okul birincilerinin veda konuşması ve kep atma töreniyle sona erdi.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.