Mehmet Hilmi ölüm yıl dönümünde anıldı

    Mehmet Hilmi ölüm yıl dönümünde anıldı

    İskeçe Türk Birliği (İTB) kurucularından gazeteci – öğretmen Mehmet Hilmi, 25 Haziran Pazartesi günü ölümünün 87. Yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

    İskeçe Aşağı Mahalle Mezarlığı’nda düzenlenen tören, İskeçe Müftülüğü'ne bağlı din görevlisi Ersan Ömer'in okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başladı ve din görevlisi Rıdvan Topçu'nun yaptığı dua ile devam etti.

    Daha sonra İTB Asbaşkanı İsmet Tüccar, Mehmet Hilmi’nin hayatı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş da günün anlam ve önemine uygun kısa bir konuşma yaptı.

    Törene, İskeçe Türk Birliği yöneticilerinin yanı sıra, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Genel Başkan Vekili ve İskeçe Türk Birliği eski Başkanı Ahmet Kara, BTTÖB Asbaşkanı Hasan Boşnak, BTAYTD yöneticileri, BTAYTD eski başkanı Mehmet Emin, İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu üyeleri, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi yöneticisi Rıza Kırlıdökme, İTB eski başkanlarından Özer Ahmetoğlu ve Mehmet Hacıhalil katıldı.

    Törene ayrıca Mehmet Hilmi'nin doğduğu bölgede faaliyet gösteren SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği de çelenk gönderdi.

    İTB Asbaşkanı İsmet Tüccar, törene katılan herkese teşekkür etti.

    ©2017 Burasi Batı Trakya. Tüm Hakları Saklıdır.

    Please publish modules in offcanvas position.